Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (και ο Τσίπρας) έχασαν οριστικά το τρένο της εξουσίας

tsipras-skeptikosΗ πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει το ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα τη δυναμική του και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στην κορυφή χωρίς αντίπαλο διευρύνοντας διαρκώς τη διαφορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει κρίση στρατηγικής έχει πρόβλημα φυσιογνωμίας και αδυνατεί να συγκροτήσει μια αξιόπιστη πρόταση με αποτέλεσμα να έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία.
Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε μετά το στραπάτσο της Κυπριακής Κυβέρνησης η οποία επιχείρησε να αναζητήσει λύσεις χρηματοδότησης εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η κατηγορηματική άρνηση των Ρώσων να διαθέσουν κεφάλαια διάσωσης για την Κύπρο τίναξε στον
αέρα τις προσδοκίες που καλλιεργούσε στην ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπορούσε να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Ολοι κατάλαβαν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα χοντροκομμένο παραμύθι, που στήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους.
Τώρα στη Κουμουνδούρου ψάχνονται αναζητώντας εναγωνίως αξιόπιστες προτάσεις αλλά το τρένο χάθηκε οριστικά.
Γιατί οι αντισυστημικές δυνάμεις και το Αριστερό Ρεύμα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις θέσεις Αλαβάνου για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ενώ ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να αναζητεί ρόλους προοδευτικής διαχείρισης του μνημονίου όπως είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και γιαυτό δεν αποκλείεται ακόμα και η αναβολή του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου