Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αυτή είναι η μήνυση των ειδικών φρουρών με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση για την οπλοκατοχή.

Στη δικαιοσύνη καταφεύγουν οι ειδικοί φρουροί με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση για την οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους «η δήλωση του μηνυομένου βουλευτή με αυτό το περιεχόμενο αποτελεί εξύβριση για το σύνολο των Ειδικών Φρουρών και Ελλήνων αστυνομικών, που εκτελούν το καθήκον τους» και εξηγούν ότι...
«μηνύουμε τον κ. Βούτση γιατί ακριβώς, συνδέοντας τον Έλληνα Αστυνομικό με ό,τι παραπάνω ανέφερε, τον εξυβρίζει. Του προσβάλλει την τιμή, την υπόληψη και την υπηρεσιακή του υπόσταση για χάρη της οποίας δίνει καθημερινά τη μάχη του, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή του».

Διαβάστε αναλυτικά τη μηνυτήρια αναφορά του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση:

Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ 2000» (αριθμός μητρώου στο Πρωτοδικείο Αθηνών 23257/2001, απόφαση σύστασης 281/2001 ΜΠΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Φειδιππίδου αρ.45-47, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο αυτού Βασίλειο Ντούμα του Νικολάου, Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. κάτοχο του υπ’ αριθμ. Δ.Α.Τ. , κάτοικο ομοίως ως άνω, και τον Γενικό Γραμματέα αυτού, Ιωάννη Φαναριώτη του Αριστείδη, Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. κάτοχο του υπ’ αριθμ. Δ.Α.Τ. κάτοικο ομοίως ως άνω.

ΚΑΤΑ

Νικολάου Βούτση. βουλευτή Α’ Αθηνών, γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΜΗΝΥΟΥΜΕ και ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ τον ανωτέρω, καθώς και κάθε συμμέτοχο, για τις κάτωθι διαπραχθείσες αξιόποινες πράξεις:

Το σωματείο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2000» (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.), αποτελεί πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο του άρθρου 30Α ν.1264/1982, όπως προστέθηκε με το αρθρ. 1 ν. 2265/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Μέλη του Σωματείου είναι οι εν ενεργεία Ειδικοί Φρουροί. και οι προερχόμενοι από Ειδικούς Φρουρούς αστυνομικοί υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στον νομό Αττικής, αλλά και σε όλη την Επικράτεια της χώρας (πλην της Κρήτης, όπου υφίσταται άλλο α’ βάθμιο ομοειδές σωματείο), συστήθηκε με την υπ’ αριθμόν 281/2001 απόφαση του ΜΠΑ, και ενεγράφη στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό 23257.

Το σωματείο μας αριθμεί περί τα 5.000 μέλη.

Οι σκοποί του σωματείου μας περιγράφονται στο άρθρο 2 του εγκεκριμένου Καταστατικού, (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την τελευταία απόφαση τροποποίησης υπ’ αριθμ. 6725/2011), και είναι μεταξύ άλλων η εξέλιξη των ζητημάτων που σχετίζονται με τη θεσμική, υπηρεσιακή και οικονομική κατάσταση των μελών του (παρ.1 αρθρ. 2), η προστασία, βελτίωση και προαγωγή των κοινωνικών και εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του (παρ. 2 αρθρ. 2), η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του (παρ. 4 αρθρ. 2), η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου των μελών (παρ. 5 αρθρ. 2) κλπ.

Την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013, ο κ. Βούτσης, , με την ιδιότητα του ως γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξερχόμενος από τη Βουλή, με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών είχε δηλώσει «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος, και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη την μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Η δήλωση του μηνυομένου βουλευτή με αυτό το περιεχόμενο αποτελεί εξύβριση για το σύνολο των Ειδικών Φρουρών και Ελλήνων αστυνομικών, που εκτελούν το καθήκον τους. Τούτο διότι, μετήλθε την εντελώς απαξιωτική έκφραση «μπάτσος», η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον για να προσβάλλει την προσωπικότητα των αστυνομικών, να απαξιώσει το ρόλο τους και την υπηρεσία τους και για να τους συνδέσει με ιδέες, πρακτικές και νοοτροπίες αντίθετες με την δημοκρατική Πολιτεία. Παράλληλα, εξομοιώνει τους συναδέλφους αστυνομικούς («μπάτσους» κατά τη δήλωσή του) με τους «μπράβους» και «οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα», υπονοώντας προφανώς φασιστικά, έκνομα και άλλα ακραία στοιχεία που δρουν με παράνομες μεθόδους και επιβάλλονται δια της βίας.

Ο Έλληνας αστυνομικός και ειδικός φρουρός δεν ανήκει στις πιο πάνω κατηγορίες. Υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και διαφυλάσσει την εσωτερική τάξη και ασφάλεια κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αποτελεί μέρος του κοινωνικού συνόλου και όχι παρακρατική ομάδα που δρα έξω από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Υπακούει στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τους Κανονισμούς. Σέβεται την πολιτική και φυσική του Ηγεσία και υπακούει στην ιεραρχία. Οπλοφορεί, όχι από «καπρίτσιο», αλλά διότι έτσι επιβάλλει ο νόμος (ν. 3169/2003). Κάνει δε χρήση του οπλισμού του όταν και όπως το νομοθετικό πλαίσιο αυστηρά προβλέπει. Φέρει στολή και εξάρτηση που επίσης προβλέπονται από Κανονισμούς. Δεν έχει σχέση με «μπράβους» ή με «οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα», ούτε με ό,τι αυτοί εκπροσωπούν. Αντίθετα το υπηρεσιακό του καθήκον είναι η προστασία των πολιτών από αυτούς.

Μηνύουμε τον κ. Βούτση γιατί ακριβώς, συνδέοντας τον Έλληνα Αστυνομικό με ό,τι παραπάνω ανέφερε, τον εξυβρίζει. Του προσβάλλει την τιμή, την υπόληψη και την υπηρεσιακή του υπόσταση για χάρη της οποίας δίνει καθημερινά τη μάχη του, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή του.

Καμία μεταγενέστερη τάχα διευκρινιστική δήλωση του μηνυομένου σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις περί αναφοράς του σε «επίορκους αστυνομικούς- νταβατζήδες» ή σε «απομονωμένη φράση» δεν είναι ικανή να άρει την προσβολή αυτή, διότι για μεν τους πρώτους είναι γνωστό ότι δεν οπλοφορούν, τιθέμενοι σε διαθεσιμότητα (βλ. Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικών, π.δ. 22/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), για δε την φράση του, δεν δείχνει καθόλου απομονωμένη, αφού η επίμαχη λέξη «μπάτσοι» έχει τεθεί παραθετικά με τους μπράβους ή τις άλλες απαξιωτικές κατηγορίες ανθρώπων με τους οποίους μας εξομοίωσε.

Εάν, εν πάσει περιπτώσει, ο μηνυόμενος υπέπεσε σε λάθος, δεν έχει παρά να ανακαλέσει δημοσίως, ρητά και απερίφραστα.

Ο διάλογος για τα πολύ σοβαρά θέματα, όπως αυτό της οπλοφορίας, όπως ισχυρίσθηκε και ο μηνυόμενος απαιτούν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα από όλα τα μέλη. Πρωτίστως από τα μέλη του Κοινοβουλίου, που καλό θα ήταν να εκφράζουν δημόσια τη συγνώμη τους, παρά να επιχειρούν να συγκαλύψουν το λάθος τους με δημοσιογραφικά τεχνάσματα, όπως εν προκειμένω.

Για όλα τα παραπάνω, μηνύουμε και εγκαλούμε τον Νικόλαο Βούτση βουλευτή Α’ Αθηνών, γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και παρακαλούμε κύριε Εισαγγελεύ για την κίνηση της δέουσας διαδικασίας.

Προτείνουμε για μάρτυρες τους:

- Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας κ΄ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

- Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δενδια

- Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου