Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο αναγκαστικός γάμος έγινε. Θα τον μετατρέψει ο Βενιζέλος σε κηδεία;


Κάποτε θα μιλούσαμε για μεγάλο συνασπισμό. Τώρα απλά μιλάμε για αναγκαστική συμβίωση η οποία θα έχει σίγουρα περισσότερες στεναχώριες παρά χαρές. Διότι από τη μια υπάρχει η Νέα Δημοκρατία η οποία είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, είναι η φωνή της λογικής και εμπνέει σταθερότητα στο πολιτικό σκην
Για να μην πούμε ότι εκτός του ότι ο Σαμαράς έχει κρατήσει την Κ.Ο. του ομάδα αρραγή, ετοιμάζεται και για να υποδεχθεί στο μαντρί κάποιους ή να κάνει μεταγραφές ενδυναμώνοντας έτσι το σχέδιο για μια μεγάλη κεντροδεξιά.
Από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που καμιά σχέση δεν έχει με το πρόσφατο δοξασμένο παρελθόν του 44%. Πρόκειται για ένα κόμμα που φυλλορροεί στην κοινωνία και που αν γίνονταν εκλογές θα είχε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.
Αυτή η αναγκαστική συμβίωση, λοιπόν, θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Διότι υπάρχουν δύο – τρία σημεία που ήδη προκαλούν αντιπαραθέσεις πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία της νέας κυβέρνησης.
Για παράδειγμα, από το Μαξίμου διαρρέουν ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει άμεσα, μέσα στο
Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
Στην Ιπποκράτους ζουν σε νιρβάνα και λένε ότι δεν πειράζει να καθυστερήσει λίγο αρκεί να υπάρξει πρώτα η προγραμματική συμφωνία. Κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους αποχωρήσαντες υπουργούς της ΔΗΜΑΡ αφού υπάρχουν αναπληρωτές. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Με ανοικτό το θέμα της οικονομίας και της τρόικας αλλά και με την ΕΡΤ να συνεχίζει να είναι «καυτό» ζήτημα, το να χαθεί πολύτιμος χρόνος δεν θα είναι και ότι καλύτερο. Αλλωστε, καλό είναι τώρα μέσα στο καλοκαίρι να ενημερωθούν καλά οι νέοι υπουργοί για το χαρτοφυλάκιό τους και από Σεπτέμβρη να πάρουν μπρος.
Το δεύτερο σημείο – αγκάθι είναι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση. Διότι αν ο κ. Βενιζέλος βάλει στελέχη που θα κάνουν τα ίδια με τον Μανιτάκη ή το Ρουπακιώτη, τότε καλύτερα να πάμε σε εκλογές. Αν θέλει να βοηθήσει πράγματι τη χώρα θα πρέπει ο ίδιος και οι επιλεγέντες για την κυβέρνηση και άλλες θέσεις στο δημόσιο να κάνουν σοβαρή δουλειά κι όχι να αρχίσουν τα κολπάκια, τις λαμογιές και τη φυγή προς τα… πίσω. Διότι από τέτοια οι Πασόκοι μας έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα. Σε ότι αφορά τα ονόματα που παίζουν για την κυβέρνηση είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για υφυπουργός ΕΡΤ και οι κ. Κουκουλόπουλος, Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Β. Κεγκέρογλου καθώς και οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου, και Γεννηματά. Νέοι οι πιο πολλοί και άφθαρτοι, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό προσόν που πρέπει να έχει ένας υπουργός ή υφυπουργός για να είναι επιτυχημένος. Από την άλλη, έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει και άλλους να προτείνει. Δυστυχώς η… Εύα Καϊλή δεν είναι βουλευτής ενώ η Αντζελα Γκερέκου δεν… παίζει και τόσο μετά τη θητεία της δίπλα στον Γ. Παπανδρέου.
Ακούγονται και τα ονόματα των κ. Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδου, αλλά ο ένας είναι απασχολημένος να διαβάζει το πρώτο μνημόνιο και ο δεύτερος συνεχίζει τη ΡΙΚΣΣΥ του.
Το τρίτο αγκάθι του αναγκαστικού γάμου είναι ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος και η εν γένει στάση του. Εχουμε κάνει σκληρή κριτική από το antinews για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κι όχι άδικα. Αλλωστε, εχθροί και φίλοι του λένε γι’ αυτόν ότι μπορεί να είναι έξυπνος και να πιάνει… πολιτικά πουλιά στον αέρα, έχει όμως και μια σειρά από πολύ άσχημα ελαττώματα. Πρώτα – πρώτα είναι αμοραλιστής. Για να πετύχει το δικό του δεν έχει φίλους. Καλό είναι ο Σαμαράς να μετράει τα δάχτυλά του κάθε φορά που τον χαιρετά.
Επίσης, χύνει την καρδάρα με το γάλα διότι νομίζει ότι αδικείται στον κόσμο αυτό. Πιστεύει ακόμη ότι του χρωστάνε που δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις καλές εποχές και πρωθυπουργός αργότερα στη θέση του κ. Παπανδρέου. Και φυσικά θυμάται το… Ρέλο με το φραπέ και τις δηλώσεις στο Ζάππειο και παθαίνει ναυτία.
Είναι, επίσης, αυτό που λέμε κομψά «φίλος» με επιχειρηματίες και άλλα κέντρα που τον προωθούν.
Ζηλεύει παθολογικά κάθε άνθρωπο που έχει μια θέση πιο πάνω απ’ αυτόν. Θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Θα ζηλέψει τον πρόεδρο, δηλαδή τον Σαμαρά.
Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι μισεί θανάσιμα τον κ. Γ. Στουρνάρα κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο με την οικονομία σε τεντωμένο σκοινί.
Αν κάτσει και διαβάσει καλά κάποιος όσα είπε χθες το βράδυ θα αντιληφθεί ότι αφήνει πολύ ξεκάθαρες αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά και σε άλλες επιλογές του ίδιου του κ. Σαμαρά. Λέει χαρακτηριστικά:
- «Δεν μας άκουσαν σε κρίσιμες στιγμές. Δεν έγινε σωστά η διαπραγμάτευση τους πρώτους μήνες. Θέλαμε να προταχθεί η συμφωνία για το μακροοικονομικό πλαίσιο, να αξιοποιηθεί η ρήτρα βαθύτερης ύφεσης που είχαμε συμφωνήσει το Φεβρουάριο του 2012 και μετά να εξειδικευτούν τα μέτρα. Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε για το αυτονόητο. Για την ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, για την ανάγκη να εφαρμοστούν προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και στήριξης των νέων ανέργων, για την ανάγκη να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων και τελικά όλου του πληθυσμού».
-  «Αισθανόμαστε άσχημα όταν πρέπει να αγωνιζόμαστε για να πείσουμε πως πρέπει να στιγματιστεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική. Πως χρειαζόμαστε μια ειδική νομοθεσία αντιρατσιστική, ξενοφοβική, δημοκρατική. Όπως χρειαζόμαστε φυσικά και ένα πλήρες σχέδιο για τις μεταναστατευτικές ροές και την ασφάλεια του πολίτη και στις μεγάλες πόλεις και στην ύπαιθρο, γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας του πολίτη».
- Για την ΕΡΤ, υπεύθυνοι της οποίας είναι οι κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου, λέει: «Παρ’ ότι αυτό απέχει από την αρχική και πλήρη θέση μας για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ έως ότου διαμορφωθεί και εφαρμοστεί το νέο σχήμα, η μεταβατική κατάσταση όπως σας την περιγράφω, με περίπου 2.000 εργαζόμενους, με λύση για τα μουσικά σύνολα, με όλες τις εκπομπές σε όλες τις συχνότητες, με επιτροπή προσωπικοτήτων που θα εγγυάται το νέο σχήμα και την ανεξαρτησία του μεταβατικού σχήματος, με νέο υφυπουργό υψηλού κύρους, άλλης πολιτικής ταυτότητας από τους υπουργούς που χειρίστηκαν ως τώρα το θέμα, όχι με επιτυχία. Μας επιτρέπει να συζητήσουμε για το πολύ πιο μεγάλο θέμα που είναι η διακυβέρνηση και η πορεία του τόπου. Η επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας».
Εχει πει κι άλλα πολλά, λοιπόν, και τις προηγούμενες ημέρες και κατά του κ. Σαμαρά και κατά του κ. Στουρνάρα. Η σχέση του κ. Βενιζέλου με τους δύο θα δοκιμάσει και την αντοχή της κυβέρνησης. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθανθεί τώρα πανίσχυρος και αρχίσει τις «μαγκιές», τα «γαλλικά» και τις μεγάλες ιδέες του, τότε η κυβέρνηση δε θα βγάλει καλοκαίρι. Αν δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αφήσει κατά μέρος το μίσος που αισθάνεται για πιο πετυχημένους από αυτόν τότε μπορεί να γίνει κάτι. Δυστυχώς οι περισσότεροι στέκονται στην πρώτη περίπτωση διότι ο Βενιζέλος είναι αυτός που είναι. Και ο λαός τον ξέρει καλά.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου