Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Παραμένουν στο πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές

tourkiaepeisodia0306Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του πάρκου Γκεζί παρά την υπόσχεση που απέσπασε αντιπροσωπεία τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε αναστολή των έργων ανάπλασης δηλώνουν οι διαδηλωτές που εδώ και δύο εβδομάδες συγκρούονται με την κυβέρνησης.
«Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα αλληλεγγύης Ταξίμ, τα μέλη της οποίας συνάντησαν τον Ερντογάν.
Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από πολύωρες συζητήσεις για το πως θα
διαχειριστούν οι διαδηλωτές τα νέα δεδομένα.
 Νύχτα επεισοδίων στην Τουρκία
Με ρίψη νερού και δακρυγόνων επιχειρούσε η αστυνομία κατά την διάρκεια της νύχτας να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν στήσει οδοφράγματα κοντά στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού σχεδιάζουν αντιδιαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Η αντίδραση των διαμαρτυρόμενων προήλθε μετά την κίνηση Ερντογάν να ζητήσει από αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, τους οποίους συνάντησε την Παρασκευή, να πείσουν όλους τους συμμετέχοντες για αποχώρηση από το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου