Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Δημοκρατία της Μακεδονίας» θέλουν τα Σκόπια


«Δημοκρατία της Μακεδονίας» θέλουν τα Σκόπια«Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι η θέση του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας erga omnes (έναντι όλων), όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων ανέφερε ότι έχει τακτικές επαφές και συναντήσεις με τους προέδρους των γειτονικών χωρών, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Επί δύο δεκαετίες δεν έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ του ‘’Μακεδόνα’’ και του Έλληνα Προέδρου. Δε μετράω πλέον τις προσκλήσεις που απηύθυνα στο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον
καλώ για να πιούμε ένα καφέ, τίποτα άλλο. Να δείξουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε γείτονες, ότι δεν πρέπει να διαφωνούμε, αλλά ότι μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, έτσι όπως κάθισαν πριν από μερικές ημέρες οι πρόεδροι της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα στη Μπρατισλάβα. Κάθε φορά, η απάντηση είναι αρνητική», σημείωσε ο Ιβάνοφ.
Ο Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του έχει εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και αυτό, όπως πρόσθεσε, «το γνωρίζει και ο Μάθιου Νίμιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου