Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άσαντ για Ερντογάν: Συναισθηματικός, αλλά η Μουσουλμανική Αδελφότητα μπήκε ανάμεσά μας


aramiza muslumanΟ πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφέρθηκε για τις σχέσεις του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους.
«Ο Ερντογάν είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για μένα, τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Όμως επικράτησε η δέσμευσή του με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αυτήν την αγάπη», είπε ο Άσαντ.
Ο Ιορδανός συγγραφέας Yazar Kbelan συναντήθηκε με τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Άσαντ,  για μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αλ Ακμπάρ. Στη συνέντευξη ο Άσαντ
αναφέρθηκε στις σχέσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:
« Ο Ερντογάν είναι ένα συναισθηματικό άτομο. Ειδικά για μένα, έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά μου και έτρεφε εκτίμηση για την οικογένειά μου. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε μια κλήση προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θεώρησε πιο σημαντικά τα συμφέροντα της Αδελφότητας, ακόμη και στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», είπε.
Πρόσθεσε ακόμη για την πολιτική στάση του Τούρκου πρωθυπουργού:
«Στην πολιτική αρένα ο Ερντογάν έλαβε λανθασμένα μέτρα, παρασυρόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ευθύνεται για όλα αυτά», είπε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου