Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Καλησπέρα σας από τη μισθοδοσία. Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν από Διευθυντές σχολείων, διευκρινίζουμε σχετικά με τις υπερωρίες των συναδέλφων, κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων τα παρακάτω:

  1. Οι συνάδελφοι δικαιούνται υπερωρίες μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, αποκλειστικά και μόνο, εφ’ όσον το συγκεκριμένο μάθημα τους εξετάζεται στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Η ημέρα και ώρα που ο συνάδελφος θα πιστώνεται την υπερωρία εξακολουθεί να είναι η ώρα και μέρα που έκανε το συγκεκριμένο μάθημα όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται τόσο το κανονικό πρόγραμμα των μαθημάτων, όσο και το πρόγραμμα των εξετάσεων, όπου θα επισημαίνεται το συγκεκριμένο μάθημα.
  2. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάποια τάξη του σχολείου δεν εξετάζεται ενδοσχολικώς για ένα χρονικό διάστημα, οι συνάδελφοι δεν δικαιούνται υπερωρίες για μάθημα των συγκεκριμένων τάξεων σε αυτή την περίοδο. Πχ Η Γ τάξη των ΕΠΑΛ εξετάζεται ενδοσχολικά μετά τις 10 Ιουνίου. Από τη λήξη των μαθημάτων και μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου οι συνάδελφοι που είχαν δηλώσει ως ημέρα και ώρα υπερωρίας, διδακτική ώρα που αφορά μάθημα της Γ τάξης ΕΠΑΛ δεν δικαιούνται να λάβουν υπερωρία. Θα λάβουν όμως υπερωρίες από τις 10 του μηνός μέχρι και την έκδοση των αποτελεσμάτων.
  3. Η υπερωρίες πιστώνονται στους συναδέλφους μέχρι και την ημέρα έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων. Γι’ αυτό επιπρόσθετα (για τις υπερωρίες Ιουνίου), απαιτείται και βεβαίωση του Διευθυντή της Σχ. Μονάδας για την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου