Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σύμβουλο του Τσίπρα και “φίλο των ΗΠΑ” Βαρουφάκη!


baroufakis33Κόλαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από το προκλητικό για την Αριστερά άρθρο του συμβούλου του Τσίπρα Βαρουφάκη, που εμφανίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ως τον ιδανικό εκφραστή των Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα! 
Με κεντρικό θέμα το τρόπο με τον οποίο Βαρουφάκης και Γκαλμπραιηθ «μεταλλάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αμερικανόφιλο κόμμα», η ιστοσελίδα του αριστερού ρεύματος iskra κατακεραυνώνει τους αρθρογράφους (και τις προθέσεις τους) μετά το άρθρο στους Νew York Τimes που αναδείκνυε τον ΣΥΡΙΖΑ ως λύση σωτηρίας για τη χώρα.
Αναφερεται χαρακτηριστικά στο άρθρο στο Iskra, που υπογράφει ο Κλεάνθης Μπόκας:
«Το εξαιρετικά εντυπωσιακό με το κείμενο των Γ. Βαρουφάκη και Τ. Γκαλμπραίηθ είναι ότι, προκειμένου να γίνουν “πειστικοί” για το σωτήριο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ , μετατρέπουν τον τελευταίο
σε ένα περίπου “φιλοαμερικανικό” κόμμα, αν όχι και ένα κόμμα του οποίου η άνοδος στην κυβέρνηση θα συνιστά ευλογία για τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φρασεολογία, οι Γ. Βαρουφάκης και Τ. Γκαλμπραίηθ ισχυρίζονται πως ” αν ο Α. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί. Και είναι φυσιολογικό κάθε ελληνική κυβέρνηση να διαφωνεί ως ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες , σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σήμερα η Ευρώπη και ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ.”
Παρεπιπτόντως, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άλλα πράγματα λέει και μάλιστα ομόφωνα. Συγκεκριμένα, οι θέσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει τώρα στο Ιδρυτικό του Συνέδριο, κάνουν με σαφήνεια λόγο για “απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων”.
Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τις θέσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο: ” Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων,η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή, και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής πολιτικής μας.”.
Δεν γνωρίζουν οι Γ. Βαρουφάκης και Τζ. Γκαλμπραίηθ αυτές τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή θεωρούν ότι απλώς έχουν ή θα πάρουν διακοσμητικό χαρακτήρα; »
Αποδοκιμάζει και ο Στρατούλης
Μετά την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο iskra (προσκείμενο στο Αριστερό Ρεύμα), με έντονα χαρακτηριστικά αποδοκιμασίας για το περιεχόμενο του άρθρου, σειρά πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
«Ο κ. Γκαλμπρεϊντ και ο κ. Βαρουφάκης εκφράζουν την προσωπική τους άποψη. Δεν συμφωνώ καθόλου με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φικοαμερικανικό κόμμα και ότι δεν θα κινδυνέψουν τα συμφέροντα του κατεστημένου, που αναφέρουν οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου