Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη


Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η κυβέρνηση καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν ήξεραν για την ΕΡΤ και να βάζουν πλώρη για εκλογές. Πιο χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Όπως είπε:
«Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μία στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση, για εμάς είναι θέμα Δημοκρατίας». Και κάλεσε «τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μη κυρώσουν αυτή την Πράξη».
Με απλά λόγια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βγάζει τη Νέα Δημοκρατία εκτός δημοκρατικού τόξου. Πώς μπορεί να σταθεί άραγε μια κυβερνητική συμμαχία μετά από τέτοιες δηλώσεις.
Για την επιλογή κλεισίματος της ΕΡΤ δήλωσε:
«Η αντίθεσή μας ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, διά του
πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμός, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας».
Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος από το facebook προειδοποίησε: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».
Η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά για την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πολιτική αστάθεια η οποία με γεωμετρική ακρίβεια θα οδηγήσει και σε οικονομική κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου