Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ποινή φυλάκισης σε υπάλληλο εισπρακτικής για “ενοχλητικά” τηλεφωνήματα

eispraktikiΣε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας η οποία κάθισε στο εδώλιο για “ενοχλητικά” τηλεφωνήματα με σκοπό την τακτοποίηση οφειλής σε τράπεζα.
Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και ο διευθύνων σύμβουλος καθώς και η προϊσταμένη της συγκεκριμένης εταιρίας οι οποίοι ωστόσο απαλλάχτηκαν από το δικαστήριο.
Η υπάλληλος, που, σύμφωνα με τη μήνυση, ανέλαβε την τηλεφωνική «ενημέρωση» της οφειλέτριας κάθισε στο εδώλιο για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση.
Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο η μηνύτρια η υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρίας έφτασε στο
σημείο να ενημερώσει ακόμη και τους συναδέρφους της για τις οφειλές που είχε εκείνο το διάστημα σε τράπεζα!
Τα τηλεφωνήματα έγιναν το Νοέμβριο του 2009 στο χώρο εργασίας της μηνύτριας. «Είχα μια μικρή οφειλή και μου τηλεφώνησε στο χώρο εργασίας μου γεγονός το οποίο επισήμανα. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να μιλήσει με υφιστάμενό μου στον οποίο είπε ότι θα με κάνει ρεζίλι» είπε στο δικαστήριο μεταξύ άλλων η μηνύτρια. Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς επιβεβαίωσε και ο συνάδελφος της μηνύτριας.
Από την πλευρά της η κατηγορούμενη στην απολογία της είπε ότι δε θυμάται τη συγκεκριμένη συνομιλία αναφέροντας πάντως ότι «ενήργησε νομότυπα καθώς πάντα χρησιμοποιούσε στάνταρ σενάρια επικοινωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου