Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κόσμος στο γήπεδο που λειτουργεί με εθελοντές

Κόσμος στο γήπεδο που λειτουργεί με εθελοντέςΑπό τη Δευτέρα κόσμος προσεγγίζει κάθε πρωί το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Πρόκειται για εξετάσεις σε τέσσερα αγωνίσματα, αποφοίτων λυκείων, υποψηφίων για την εισαγωγής τους σε γυμναστικές ακαδημίες της χώρας.
Οι μαθητές των λυκείων έρχονται στο Ανθή Καραγιάννη από τον Έβρο, μέχρι και το Νομό Σερρών. Κάθε μέρα είναι και περισσότεροι. Δοκιμάζονται στα αγωνίσματα υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω της αφόρητης ζέστης.
Παρόλα αυτά το γήπεδο τους εξυπηρετεί πλήρως. Να σκεφθεί κανείς ότι το συγκεκριμένο γήπεδο λειτουργεί με εθελοντές. Συγκεκριμένα δύο υπάλληλοι που δεν είναι καν του Δήμου Καβάλας, καθώς η σύμβασή τους έληξε προ πέντε μηνών. Από τότε συνεχίζουν να εργάζονται, δεν πληρώνονται, περιμένουν μόνο να τηρηθεί η υπόσχεση του Δήμου και οι συμβάσεις τους ν΄
ανανεωθούν.
Το απόγευμα το γήπεδο έχει έναν τρίτο υπάλληλο, ο οποίος μόνο ανοίγει την πόρτα και παρακολουθεί τη λειτουργία, την είσοδο και την έξοδο των αθλητών, ο οποίος είναι σχολικός φύλακας.
Λόγω των διαγωνισμών στα διάφορα αθλήματα, ο κόσμος στο γήπεδο θα είναι πολύς όλη την εβδομάδα. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην γυμναστική ακαδημία φτάνουν στο γήπεδο μαζί με τους γονείς τους. Οι εξετάσεις γίνονται από προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κάποια από τα αθλήματα γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Στο μεταξύ την προσεχή Δευτέρα στο ίδιο γήπεδο θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Πασχάλη Τερζή. Η εξέδρα από την οποία θα τραγουδήσει ο τραγουδιστής θα βρίσκεται κάτω από το δυτικό πέταλο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο εάν η προσέλευση είναι μεγάλη η εξέδρα να στηθεί απέναντι από την κερκίδα των δημοσιογραφικών θεωρείων. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξει πρόβλημα με τον χλοοτάπητα, καθώς η εξέδρα θα στηθεί πάνω σ΄αυτόν, γύρω από τον οποίο θα βρίσκονται πολλοί άνθρωποι – θεατές της συναυλίας.
Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι η εξέδρα να στηθεί στο ταρτάν ανάμεσα στο δυτικό πέταλο και την εστία. Αν όμως η προσέλευση είναι μεγάλη, κάτι όμως που με τα έως τώρα δεδομένα δεν αποκλείεται, τότε η εξέδρα θα μεταφερθεί περίπου στο κέντρο του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου