Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

"Φταίνε οι δημοσιογράφοι" λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι για την ήττα στην ΕΣΗΕΑ ...

Φωτο: Οι εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι Δημήτρης Τρίμης - Μαριλένα Κατσίμη
H έντονη-κάποιοι μιλούν και γιά θυελλώδη...-συνεδρίαση της Γραμματείας της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις..τους Αθηναίους δημοσιογράφους, της γνωστής «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» την περασμένη Πέμπτη, την επομένη του στραπάτσου των ΣΥΡΙΖΑίων εις τις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ, όπου απέτυχαν να κατακτήσουν εκ νέου την πολυπόθητη πρωτιά, κατέληξε σε ένα κείμενο-σούπα.
Η αμηχανία είναι διάχυτη σε αυτό και το κυριότερο οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις τον Τύπο αδυνατούν να δουν την αλήθεια «πρόσωπο με πρόσωπο», ώστε να αντιληφθούν ότι η αριστερόστροφη ρητορεία που καταλήγει σε έκρηξη της ανεργίας και απώλεια εργασιακών κεκτημένων των δημοσιογράφων, δεν μπορούσε παρά να τιμωρηθεί. Εις το πρόσωπο, έστω, του επι κεφαλής της «εξουσίας Τρίμη» εις την ΕΣΗΕΑ, του απερχομένου πιθανότατα την Τετάρτη προέδρου του ΔΣ της
Ενώσεως Δημήτρη Τρίμη.

Το κείμενο το οποίο εξεδόθη σχετικώς από τη «Συσπείρωση» μπορεί τυπικώς να μην μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικό την επαύριο μίας συνδικαλιστικής ήττας, έστω και γιά 67 ψήφους.

Επί της ουσίας, όμως, οι ΣΥΡΙΖΑίοι εμφανίζονται ανώριμοι να συνειδητοποιήσουν τη συνδικαλιστική τους ήττα και να την εξηγήσουν πολιτικώς. Εξ αυτού του λόγου φορτώνουν την ευθύνη εις τους 67 δημοσιογράφους που δεν εψήφισαν το ψηφοδέλτιό τους. Γι’ αυτό και αναφωνούν το κουφό «χάσαμε, όμως, την πρωτιά γιά μόλις 67 ψήφους», προτάσσοντας ότι εξασφάλισαν +1 έδρα (από 2 σε 3 εις το νέο ΔΣ), αλλά από τη δεύτερη, δηλαδή από τα αδιάθετα υπόλοιπα.

Αλλά η αφασία των ΣΥΡΙΖΑίων δημοσιογράφων αρχίζει από αυτό και συνεχίζεται με τη ανάγκη την οποία αναφέρουν «να αναδείξουμε ένα νέο συλλογικό όραμα γιά τον κλάδο», ο οποίος, με βάση το άλλοθι που σκαρφίστηκαν, βρίσκεται σε διχασμό «εν πολλοίς αποτέλεσμα της κυβερνητικής λαίλαπας και των εργοδοτικών πιέσεων», αν και αναδεικνύεται «ένα αγωνιστικό ρεύμα, το οποίο, εφόσον πιάνει τον παλμό των εργαζομένων, εξασφαλίζει την ενότητά τους και ανταποκρίνεται σε ζητήματα που αγγίζουν ευρύτερα την κοινωνία».

Πολύ δύσκολα θα πείσουν και τον πλέον αφελή οι ΣΥΡΙΖΑίοι δημοσιογράφοι και οι προϊστάμενοί τους κομματικοί καθοδηγητές ότι τα προηγούμενα συνιστούν οιονεί αυτοκριτική, άνευ νοήματος τελικώς καθ’ ο μέτρο οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν παρελθόν επί ημερών της «εξουσίας Τρίμη», σε συνδυασμό με την γιγάντωση της ανεργίας των δημοσιογράφων και το καθεστώς των σαφώς λιγότερων εργαζομένων συναδέλφων, με αμοιβές που σπανίως ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Συνεπώς κανένα «νέο συλλογικό όραμα» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο αναφοράς, πολλώ μάλλον που πρόκειται γιά μία βαθέως σπαρασσόμενη κομματική-συνδικαλιστική παράταξη.Η επιστράτευση «επώνυμων» ΣΥΡΙΖΑίων δημοσιογράφων γιά την ελαχιστοποίηση της επερχόμενης ήττας (διότι θα ήττα και με 10 ψήφους διαφορά) δεν προσέφερε πολλά πράγματα, ενώ η εμπλοκή πολλών ως προς τον έλεγχο της σταυροδοσίας δημιούργησε αξεπέραστη σύγχυση.

Ως προς αυτό, η εκλογή του Τρίμη ως πρώτου εκλεγομένου συμβούλου αλλα με σταυρούς περί το 50% του αριθμού των ψήφων της «Συσπείρωσης» μαρτυρεί τις αντιπάθειες που είχε προκαλέσει ακόμη και εις το εσωτερικό της παράταξης του. Από την άλλη πλευρά η ευθεία ανάμειξη του ίδιου του προέδρου Αλέξη υπέρ της «προσωπικής» του δημοσιογράφου Αννέτας Καββαδία (ενετάλη ο διευθυντής της «ΑΥΓΗΣ» Ν. Φίλης να δημοσιεύσει φωτογραφία της, ομιλούσα εις τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την περασμένη Δευτέρα) δεν της έδωσε την απαραίτητη εκτίναξη σε εκλόγιμη θέση.

«Ευτυχώς» έσωσαν κάπως την κατάσταση οι «βεντέτες-δημοσιογράφοι» του χώρου Μαριλένα Κατσίμη και Γιώργος Γιουκάκης, αμφότεροι από την πρώην ΕΡΤ, εις τους οποίους η χουντική τρικομματική(ακόμη) κυβέρνηση συνέχισε να εμπιστεύεται χρόνο από τις δημόσιες συχνότητες, ώστε οι τελευταίοι να καθιερώνονται ως ΣΥΡΙΖΑίοι δημοσιογράφοι και να εξαγοράσουν την «αναγνωρισιμότητά» τους με αντίστοιχες καρέκλες εις το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Εις ό,τι αφορά την αποτυχία του ανανήψαντος Χριστόσφορου Κάσδαγλη, φαίνεται ότι η δεδομένη εχθρική στάση του «μπλοκ της ΑΥΓΗΣ» (Φίλης-Στούμπος κ.ο.κ.) τοου έκοψε τον δρόμο, καίτοι πλασσαρίστηκε ή τον πλασσάρισαν, ως το αντίπαλο πουλαίν του Τρίμη.

Τέλος οι ενταχθέντες εις το ψηφοδέλτιο απολυμένοι από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (π.χ. Ζηλάκος) χρησιμοποιήθηκαν και αυτοί, αλλά όχι και γιά να εκλεγούν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ό,τι και αν πει εκ των υστέρων η κομματική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις την ΕΣΗΕΑ, θα τη συνοδεύουν πάντοτε οι μεγάλες ευθύνες της «εξουσίας Τρίμη» και θα την κάνουν μία αποκρουστική παρουσία, με παρουσία που δεν πρόκειται ποτέ πλέον να γνωρίσει την πρωτιά του 2011.

Το «καληνύχτα του κ. Σαμαρά» από τον πρόεδρο Αλέξη την περασμένη Δευτέρα, μπορεί να παραφρασθεί σε «καληνύχτα ΣΥΡΙΖΑίοι της παράταξης της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», εν συνεχεία του αποτελέσματος από την κάλπη της ΕΣΗΕΑ της 18ης-19ης Ιουνίου 2013. Καιρός ήταν. Και σε ένα χρόνο θα έλθει και η σειρά της ΣΥΡΙΖΑίϊκης «εξουσίας Σαββίδη» εις την ΠΟΕΣΥ!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου