Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

"Να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο καλεί τους απολυμένους της ΕΡΤ το υπουργείο Οικονομικών

Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.


Παράλληλα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναλυτικά, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.

»Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

»Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

»Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ.

» Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ ανέστειλε την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, θεώρησε ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και ζήτησε τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, περιλαμβανομένης και της πρόσληψης «του αναγκαιούντος προσωπικού», για τη μετάδοση προγράμματος από μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα «στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι πρέπει:

Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ
Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.

Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου