Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πωλούνται

Πωλούνται

Από το ΤΑΙΠΕΔ η Χρυσή Αμμουδιά, η μαρίνα στον Λιμένα κι η παραλία Βάλτα Ραχωνίου
Σε κατάσταση κινητοποίησης βρίσκονται από το Σάββατο οι κάτοικοι και οι φορείς της Θάσου. Το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί προς πώληση την φημισμένη Χρυσή Αμμουδιά, την μαρίνα του Λιμένα και την παραλία Βάλτα Ραχωνίου. Το Σάββατο στην πρώην κοινότητα Παναγίας έγινε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων την οποία προκάλεσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιάννης Χρυσάφης. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έχει ο Δήμος και στις ενέργειες που θα κάνει άμεσα. Ανέθεσε ήδη την υπόθεση σε δικηγόρο προκειμένου να ασκηθεί προσφυγή μάλλον στο διοικητικό δικαστήριο. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα κινηθεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ αλλά και προς την ΠΕΔ της ΑΜΘ. Θέλει να ενημερώσει τους υπόλοιπους δημάρχους
προκειμένου η αντίδραση να είναι συνολική. Τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες υπήρξαν ίδιες πληροφορίες ότι θα ιδιωτικοποιηθεί και το Παλατάκι στα Λιμενάρια. Η αρχική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει τα ακόλουθα: Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, στοχεύοντας σε έσοδα 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 70.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα που επί του παρόντος τα διαχειρίζονται ή ανήκουν σε δημόσιες κτηματικές εταιρείες (ΚΕΔ, ΕΤΑ), σε ΔΕΚΟ ή σε διάφορα Υπουργεία. Τα ακίνητα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση βάσει γενικών κριτηρίων (Ελεύθερα Ακίνητα, Αστικά Ακίνητα, Μη αστικά Ακίνητα >1.000 m2) και εμπορικών παραγόντων (μέγεθος, τοποθεσία, βασικές νομικές δεσμεύσεις, πιθανές χρήσης ακινήτου).
Οι στρατηγικές αξιοποίησης θα εξειδικευτούν για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο και/ή για χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που θα προκύψουν από αυτήν τη διαδικασία.
Την προηγούμενη εβδομάδα ίδιο θέμα ανέκυψε και με έκταση 8 στρεμμάτων στην Καλαμίτσα. Στο τέλος αποκαλύφθηκε ότι προς ιδιωτικοποίηση είναι η ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Λούσυ, για την οποία λέγεται ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι!
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου