Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ζητήσει ο Σαμαράς


Όλα για όλα τα παίζει ο πρωθυπουργός ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ώστε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού.
Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά είναι «αν θέλετε ρίξτε με και πάμε σε εκλογές» με τις ευθύνες για το μέλλον της χώρας να μετατίθενται στους «ξαφνιασμένους» από τα γεγονότα με την ΕΡΤ, κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Υπό το βάρος του λαϊκισμού και της παντελούς έλλειψης αποφασιστικότητας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οδηγήθηκαν σε ουσιαστική εκτροπή από την πραγματικότητα και φωνασκούν χωρίς να έχουν προτάσεις να καταθέσουν. Τώρα, στη Βουλή, θα έχουν την ευχέρεια να πουν όλοι πώς βλέπουν την Ελλάδα. Κι αν θέλουν ας ρίξουν την κυβέρνηση. Ιδού η Ρόδος. Ιδού και το πήδημα (στην κυριολεξία).
Θα φανεί και ποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να αντέξουν το βάρος μιας εθνικής τραγωδίας στην οικονομία, αλλά και ποιοι είναι εκείνοι που νομίζουν ότι θα τους επιλέξει ο κόσμος να κυβερνήσουν
τη χώρα.
Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η οποία απορρίφθηκε διότι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων καθώς δε δέχθηκε να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.
Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους. Ακόμη και να πέσει η κυβέρνηση, αλλά όχι με δική του υπαιτιότητα. Όπως μετέδωσε το Reuters ο πρωθυπουργός εκδήλωσε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων για την δημιουργία μιας νέας, δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
«Εμμένουμε στα σχέδια για μία νέα, δημόσια ραδιοτηλεόραση», είναι η δήλωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος συγκάλεσε έκτακτο Πολιτικό Συμβούλιο ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Φ. Κουβέλη προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τι θα κάνουν με την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλίμα βαραίνει από δηλώσεις διάφορων στελεχών που επιτίθενται στον κ. Σαμαρά, όπως του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θ. Μωραϊτη, ο οποίος είπε ότι «δε μπορεί ένας ανεύθυνος πολιτικής να ηγείται μιας κυβέρνησης ευθύνης».
Εχουν ξεφύγει ορισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου