Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ΣτΕ λέει ναι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όχι στην διακοπή του σήματος της…

ergazomenoi-ertΣύμφωνο με την απόφαση διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά όχι και στην διακοπή εκπομπής του σήματός της εμφανίζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της απόφασης που αφορά τη διακοπή της μετάδοσης εκπομπών και αυτό που προβλέπει ότι οι συχνότητες παραμένουν ανενεργές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
Όπως εκτιμούν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι η σχετική εξέλιξη διευκολύνει τους κυβερνητικούς
εταίρους να μην οδηγήσουν στα άκρα την κρίση των τελευταίων εικοσιτετραώρων.
Θυμίζουμε πως η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκο, και τον σύμβουλο Επικρατείας, Κ. Κουσούλη διήρκεσε δυο περίπου ώρες.
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό. Ακόμη υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.
Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου