Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ

Η χθεσινοβραδινή απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει, στην ουσία, την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Σαμαρά, προσωπικά δεν με εκπλήσσει. Η ΔΗΜΑΡ ήταν μέσα και έξω από την κυβέρνηση διαρκώς και το σηματοδότησε και με την απόφασή της να μην ψηφίσει τα μέτρα του περασμένου χρόνου.
Ασφαλώς και οι χειρισμοί του κ. Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν σύμφωνοι με το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των τριών για τη συμμαχική κυβέρνηση. Αλλά σε κάθε περίπτωση η διεξαγωγή των εκλογών θα βυθίσει τη χώρα στην ακυβερνησία και θα επιτείνει την εξαγωγή κεφαλαίων που παρατηρείται και πάλι τις τελευταίες μέρες.

Θα ‘πρεπε πάντως ο κ Κουβέλης να έχει πάρει ένα μάθημα για το τι θα συμβεί στο κόμμα του, αν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, από το πάθημα του Γιώργου Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτοί που προσανατολίζονται μέσα στη ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ θα τον εγκαταλείψουν. Η πλειοψηφία θα διαρρεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να λεηλατείται η αριστερή μπουτίκ αμφίπλευρα. Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κ. Κουβέλης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εμπόδισαν την κυβέρνηση πριν το περιστατικό της ΕΡΤ να ξεκαθαρίσει το Δημόσιο από τους «πελάτες» τους. Αριθμητικά η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί και χωρίς την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Αλλά προς το τέλος του χρόνου θα τεθεί το θέμα του νέου κουρέματος με αποτέλεσμα η πλειοψηφία που σχηματίζεται τώρα να μοιάζει εξαιρετικά ισχνή. Αλλά ακόμα και αυτό είναι καλύτερο από τις άμεσες εκλογές καθώς, το σήμα προς τα έξω, αν η χώρα καταστεί με οποιοδήποτε τρόπο ακυβέρνητη, είναι πως η Ελλάδα δεν αξίζει να σωθεί. 
Τάσος Τέλλογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου