Μητροπάνος ΤρίκαλαΑυτό το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο. Το όνομα του μεγάλου ερμηνευτή δόθηκε στη πλατεία της συνοικίας της Αγίας Μονής στα Τρίκαλα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Συγκινητικές στιγμές παρουσία της συζύγου, της αδερφής και μιας από τις κόρες του.
Σύμφωνα με το trikalavoice, το πρωί του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. Τρικκαίων ομόφωνα αποφάσισε να αποδώσει το όνομά του στην πλατεία της συνοικίας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην Αγία Μονή, της αποκαλουμένης και «μικρής Μόσχας».
Εκεί ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας, τίμησε τη σύζυγό του Βένια με αναμνηστική πλακέτα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια σεμνή τελετή, με τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Μονής να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, τόσο προς τη σύζυγο του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια, όσο και στην αδελφή του Σμαρώ και τη κόρη του Αναστασία, που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση στα Τρίκαλα, έγινε η επίσημη ονομασία της πλατείας σε «πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου».
Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες.
Παρών στην εκδήλωση η παλιά δόξα του Ολυμπιακού, της ομάδας που αγάπησε ο Δημήτρης Μητροπάνος, Παναγιώτης Κελεσίδης με φανέλα που έφερε το όνομα του σπουδαίου Τρικαλινού ερμηνευτή.(trikalavoice)