Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Υπουργοποίηση των μοιραίων!


Με ενδεκάδα που χειρότερα δεν γίνεται κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό... γήπεδο, με πρώτο και καλύτερο τον πάντα αλαζονικό επικεφαλής του, που απαίτησε τη θέση του αντιπροέδρου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να παίζει στα σαλόνια και όχι στα αλώνια -όπως μέχρι πρότινος-, και ως «υπαρχηγό» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε ξεχάσει να διαβάσει γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις, άλλα καθήκοντα και άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν ήταν δική του δουλειά!

Στο κάδρο μπήκε φυσικά και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, η οποία μέχρι πρότινος εξαπέλυε μύδρους κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά προφανώς τώρα που άγγιξε το μέλι τα... ξέχασε. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι ήταν υπέρμαχος της πρότασης για επιθετική πολιτική προς τη Ν.Δ., εξ ου κιόλας φράσεις όπως «δεν δεχόμαστε υποδείξεις ιδιαίτερα από όσους εκτόξευσαν το έλλειμμα και το χρέος» ή ακόμα και «ο πρωθυπουργός
έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες».

Η συνέχεια είναι... καταιγιστική με την πρώην υφυπουργό του δεκατιανού και της φωτοτυπίας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ετσι άλλωστε έχει μείνει στις μνήμες των περισσοτέρων μετά το πέρασμά της από το υπουργείο Παιδείας, όταν για πρώτη φορά εισήχθη… ο θεσμός της φωτοτυπίας. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2011, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αντί για βιβλία… μοίραζαν φωτοτυπίες και CD στους μαθητές!

Ο άνθρωπος που καλείται τώρα να «βγάλει» τα ελληνικά πετρέλαια -ασχέτως αν κατά τον ίδιο κάποτε δεν υπήρχαν-, ο υπουργός -πλέον- Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ανήκει δικαιωματικά στην dream team του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούνταν εδώ και καιρό βέβαιο ότι θα πάρει τη συγκεκριμένη θέση, με την έκπληξη πάντως να ακούει στο όνομα Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς η άρνηση του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου Πάρη Κουκουλόπουλου να λάβει θέση αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών τον... «ανάγκασε» να απαρνηθεί χωρίς αναστολές την αντιπροεδρία της Βουλής, προκειμένου να πάρει τον υπουργικό θώκο.

Ο φυσικός στο επάγγελμα Βασίλης Κεγκέρογλου καλείται πλέον να δώσει τα φώτα του περί των εργασιακών, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι αμετακίνητοι λόγω... έργου που (δεν) έχουν παρουσιάσει παρέμειναν οι Δημήτρης Κούρκουλας, Ασημάκης Παπαγεωργίου και Αθανάσιος Τσαυτάρης.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου