Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δωρεάν πραγματοποίηση των αναγκαίων ιατρικών εξετάσεων όλων των μαθητών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι αποκτά επείγοντα χαρακτήρα το αίτημα για δωρεάν, σωστή και ταχεία πραγματοποίηση των αναγκαίων εξετάσεων όλων των μαθητών για την εγγραφή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ανέδειξε το ζήτημα τη φετινή σχολική χρονιά, απαιτώντας να πραγματοποιηθούν οργανωμένα οι απαραίτητες εξετάσεις από τα Νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου και το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, για το σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων που προβλέπονται (καρδιολόγος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος και ορθοπεδικός). Επίσης διατύπωσε το αίτημα για πρόσληψη σχολιάτρων και για την τακτική επίσκεψη κινητών μονάδων υγείας στα σχολεία.
Οι πολιτικές κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης – ΕΕ - κεφαλαίου, των οποίων σταθερός στυλοβάτης είναι οι εκάστοτε
διοικήσεις του Νοσοκομείου Αργοστολίου, χειροτερεύουν διαρκώς την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες, ενώ τα ραντεβού κλείνονται ακόμη και όταν πια έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να βιώνουν μια αφάνταστη ταλαιπωρία και να οδηγούνται στο να ακριβοπληρώνουν τις εξετάσεις αυτές σε ιδιώτες γιατρούς. Το πρόβλημα αφορά και τους μαθητές άλλων τάξεων σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο είτε αυτοί εμπλέκονται με το μάθημα της φυσικής αγωγής είτε με τους σχολικούς αγώνες είτε στην τρίτη λυκείου με εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ. Σημειώνουμε, ότι δεν είναι δεδομένο πως οι ανασφάλιστοι γονείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις αυτές δωρεάν.
Έτσι και οι γονείς επιβαρύνονται και οι μαθητές διακινδυνεύουν.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
  1. 1.Άμεσα μέτρα ώστε, όλα τα παιδιά, ασφαλισμένα και ανασφάλιστα, να έχουν τη δυνατότητα απολύτως δωρεάν εξετάσεων.
  2. 2.Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε αριθμό και ειδικότητες των ιατρών των δημόσιων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΠΥ, ώστε οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις όλων των μαθητών να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, και οι γονείς να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα περισσότερο.
  3. 3.Να καταργηθεί άμεσα η επιβάρυνση με 5 ευρώ των ανασφάλιστων γονιών, ώστε να μπορούν δωρεάν να παίρνουν αυτές τις βεβαιώσεις.
  4. 4.Να προσληφθούν οι απαραίτητοι σχολίατροι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Αργοστόλι 18 Ιουνίου 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου