Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Εκατοντάδες μαθητές μυήθηκαν στα μυστικά της ξιφασκίας

Εκατοντάδες μαθητές μυήθηκαν στα μυστικά της ξιφασκίας
Εκατοντάδες μαθητές έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα εκμάθησης ξιφασκίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πάνω από 200 μικροί ξιφομάχοι γέμισαν την Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματος «Πάμε Ψηλά» της ΕΘΝ.Ο.Α.

Ετσι όσοι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ασχολούνται με την ξιφασκία είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, μέσω των αγώνων περιφερειακού χαρακτήρα, που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), το Υπουργείο
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού και η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Οι σχολικοί αγώνες διεξήχθησαν το τριήμερο Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου στην Αθήνα (Αίθουσα Ξιφασκίας Ο.Α.Κ.Α.), τη Φλώρινα (Προπονητήριο Ο.ΞΙ.Φ. Αίθουσα 17 – ΔΑΚ Φλώρινας) και την Κρήτη (Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών) και συμμετείχαν συνολικά 210 μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της Ελλάδας,(120 στην Αθήνα, 50 στη Φλώρινα και 40 στην Κρήτη).

Οι αγώνες διεξήχθησαν στα όπλα της Σπάθης, του Ξίφους Ασκήσεως και του Ξίφους Μονομαχίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας, όλοι οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ στους 8 πρώτους κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια.

Στην Αθήνα μάλιστα το μετάλλιο στους μικρούς μαθητές απένειμε η Ολυμπιονίκης της Σπάθης, Βάσω Βουγιούκα.
ta nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου