Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εφημερίες κατά τις θερινές διακοπές


Π.Δ.-104/1979  Άρθρο-2,παράγραφος-2
Κατά τας θερινάς διακοπάς το γραφείον εκάστου Γυμνασίου και Λυκείου δέχεται το κοινόν, μίαν ημέραν την εβδομάδα, η οποία ορίζεται δι` αποφάσεως του Συλλόγου των Διδασκόντων και ανακοινούται δια της πινακίδος των ανακοινώσεων. Κατά την ημέραν ταύτην εις τουλάχιστον των καθηγητών εκάστου Γυμνασίου και Λυκείου, οριζόμενος υπό του Διευθυντού προ της λήξεως του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος δια την διεκπεραίωσιν παντός τρέχοντος υπηρεσιακού θέματος, ασκών εκτάκτως αρμοδιότητας διευθυντού σχολείου και υπογράφων αντί αυτού παν έγγραφον ή τίτλον. Επί πλειόνων τας αρμοδιότητας αυτάς ασκεί ο κατά βαθμόν ανώτερος και επί ισοβάθμων ο αρχαιότερος. Εάν η ως άνω ημέρα συμπίπτη με ημέραν αργίας, το γραφείον δέχεται το κοινόν την επομένην εργάσιμον ημέραν.

Εγκύκλιος-Φ272/Δ2/8761/24-06-1982-ΥΠ.Ε.Π.Θ. Λειτουργία των σχολείων Μ.Ε. κατά το χρόνο των θερινών-διακοπών
1. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του Π.Δ. /τος 104/79, τα σχολεία Μ.Ε. της Περιφερείας σας κατά τον χρόνο της θερινής διακοπής λειτουργίας τους θα είναι ανοικτά μία ( 1 )ημέρα την εβδομάδα.
Μετά τα ανωτέρω, ή ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου του Σχολείου την ημέρα πού θα είναι ανοικτό, θα ανατίθενται σε ένα από τους οργανικά ανήκοντες στο σχολείο αυτό καθηγητές.
2. Τα σχολεία της Περιφερείας σας που οι οργανικά ανήκοντες σε καθένα από αυτά καθηγητές είναι πέντε ( 5 ) και κάτω θα ανοίγουν κάθε 15 ημέρες. Στη περίπτωση αυτή και εφόσον οι οργανικά ανήκοντες σ` αυτά καθηγητές δεν επαρκούν για την ανά δεκαπενθήμερο λειτουργία των Γραφείων τους τότε θα ορίσετε ως υπεύθυνους σ` αυτά καθηγητές πού ανήκουν σε αλλά πολυπληθέστερα σε οργανικό διδακτικό προσωπικό σχολεία της Περιφερείας σας.
Αυτά ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα του 1979 . Ως γνωστό (σύμφωνα με την νομική επιστήμη) ένα Προεδρικό Διάταγμα παύει να ισχύει με την έκδοση :
α. Νέου Π.Δ. που ρητά θα τροποποιεί – αλλάζει – καταργεί  το ισχύον Π.Δ.
β. Την ψήφιση νόμου (ανώτερος ιεραρχικά κανόνας δικαίου ) που με την σειρά του τροποποιεί – αλλάζει – καταργεί  το ισχύον Π.Δ.
Η έκδοση Υπουργικής Απόφασής (κατώτερος ιεραρχικά κανόνας δικαίου )  δεν  μπορεί  να τροποποιήσει  – αλλάξει – καταργήσει  το ισχύον Π.Δ.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε  για την ύπαρξη τέτοιου Π.Δ. ή νόμου…
————————————————————————————————————————–
Η παραπάνω ανάρτηση δημοσιεύθηκε στο www.kathigitis.org μετά από ερωτήσεις συναδέλφων (βρίσκονται στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ) που υποχρεώνονται να κάνουν και αυτοί,κάποιες από τις θερινές εφημερίες του σχολείου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου