Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εξέγερση στην Τουρκία...

Εξέγερση στην Τουρκία... Μέσω των social media οργανώνουν τη δράση τους οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά απαγορεύσει στα μίντια, ηλεκτρονικά κυρίως, την μετάδοση οποιουδήποτε στοιχείου για τα επεισόδια και το ίντερνετ έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή και αυτής της λαϊκής αντίδρασης.

Μέσι, Ντρογκμπά στο πλευρό των Τούρκων διαδηλωτών...

Εκτός από τους απλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους διαδηλωτές έκφράζουν διασημότητες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο
Μπρους Γουίλις. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα έγραψε: «Οι οπαδοί της Μπάρτσα είναι μαζί σας. Διεκδίκησε την ελευθερία. Η Μπάρτσα είναι μαζί σας», ενώ σε προηγούμενο tweet είχε γράψει: «Βαρκελώνη ξύπνα και στάσου στο πλευρό της Κωνσταντινούπολης».

Πηγή: protothema.gr

Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες, με κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να διαδηλώνουν στην πλατεία Ταξίμ για την ανέγερση ενός νέου εμπορικού κέντρου σε ελεύθερο χώρο με πράσινο. Η αστυνομία έδειξε εξαιρετική βία και η διαμαρτυρία εξελίσσεται ήδη σε εξέγερση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου