Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Δεν κλείνουμε τη ραδιοτηλεόραση. Θα αποκτήσουμε πραγματική"


80954-samaras-12Ούτε ένα βήμα πίσω δεν φαίνεται διατεθειμμένος να κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργηθεί μία νέα κρατική ραδιοτηλεόραση με σαφώς μειωμένο προσωπικό.
Μετά τη σύσκεψη των δύο πολιτικών εταίρων, κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη οι οποίοι ζήτησαν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να λυθεί το θέμα αλλά έθεσαν ως όρο μία ανοιχτή ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο ΕΒΕΑ δεν απάντησε για τη σύσκεψη αλλά έκοψε κάθε κουβέντα για να ξανανοίξει η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή.
Ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς με ένα αυστηρό ύφος υπεραμύνθηκε της απόφασής του για κλείσιμο της ΕΡΤ και πέταξε πλέον το μπαλάκι των πολιτικών εξελίξεων στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, στους οποίους ουσιαστικά έστειλε τελεσίγραφο είτε συμφωνούν είτε ρίχνουν την κυβέρνηση.
Ο κ. Σαμαράς εξήγησε στην ομιλία του πως εδώ και χρόνια, δημοσιογράφοι και σχολιαστές έλεγαν πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η καλύτερη απόδειξη πως
υπάρχει πολιτική βούληση είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Σημείωσε με νόημα πως η ΕΡΤ ουσιαστικά δεν κλείνει αλλά δημιουργείται στη θέση του παλιού φορέα ταχύτατα, όπως τόνισε, μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά όχι κρατική με λιγότερο προσωπικό που θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ. Για τους εργαζόμενους δήλωσε πως θα αποζημιωθούν με γενναιοδωρία και θα επαναπροσληφθούν ένα μέρος τους, δηλώνοντας πως δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ωστόσο, επανέλαβε πως η ΕΡΤ ήταν το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης, ενώ αναφέρθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης, σημειώνοντας πως σερνόταν σε περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης.
Σχετικά με το μπαράζ αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως όσοι φωνάζουν φωνάζουν για τα προνόμιά τους και όχι για τα δικαιώματα των πολιτών, ενώ άφησε αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως όταν έκλειναν ιδιωτικές επιχειρήσεις και έμεναν χιλιάδες άνεργοι τότε, τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα πως έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες και τότε δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ενώ μίλησε και για τη σιωπή στις απολύσεις από κομματικό κανάλι.
Για το υπεράριθμο προσωπικό της ΕΡΤ, δήλωσε πως όσες θέσεις περισσέψουν, θα γίνουν προσλήψεις σε κλάδους που υπάρχει ανάγκη, όπως τα νοσοκομεία, οι εντατικές και τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών.
Σχετικά με τον τρόπο που λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση που ήταν αιφνιδιαστικός, ο κ. Σαμαράς εξήγησε πως έγιναν και στο παρελθόν πολλές προσπάθειες εξυγίανσης αλλά όλες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με τους πολίτες να αντιδρούν σε αυτή την αδράνεια.
Ωστόσο, κατηγόρησε την δημόσια ραδιοτηλεόραση, λέγοντας πως απεργούσαν κάθε φορά που γινόταν στη χώρα κάτι σημαντικό και αισιόδοξο, ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις μίλησε για τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει. (newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου