Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Α.Σαμαράς: "Η ΕΡΤ, το σύμβολο της σπατάλης τελείωσε"-Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός

Α.Σαμαράς: "Η ΕΡΤ, το σύμβολο της σπατάλης τελείωσε"-Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός"Έρχεται η νέα δημόσια τηλεόραση.Θα αποζημιωθούν γενναία οι εργαζόμενοι"
Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.
Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε την ΕΡΤ "αμαρτωλή" αλλά και φαινόμενο σπατάλης και αδιαφάνειας, τόνισε πως η ΕΡΤ έτσι όπως την ξέραμε ως τώρα τελείωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα θα ανοίξει η νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση!
Τώρα, υπάρχει πολιτική βούληση. Το αποδείξαμε και θα το αποδεικνύουμε . Η ΕΡΤ το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης τελείωσε χθες. Και δημιουργείται τάχιστα η νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση με άξιο προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.
«Αυτή τη νέα ραδιοτηλεόραση έπρεπε να την είχαμε εδώ και χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τώρα διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Φωνάζουν για τα προνόμια τους και όχι για τα δικαιώματα του λαού. Όταν έκλειναν οι άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και έμεναν χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο, δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις . Τώρα τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά ο Α.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι τους θα αποζημιωθούν γενναία και κάποιοι θα επαναπροσληφθούν με διαφάνεια».
Ο κ.Σαμαράς επέκρινε τους συνδικαλιστές και τις «συντεχνίες» στην ΕΡΤ λέγοντας πως «όποτε ερχόταν υψηλός ξένος να στηρίξει τη χώρα ή όποτε συνέβαινε κάτι σημαντικό και αισιόδοξο για την Ελλάδα η ΕΡΤ ανακοίνωνε απεργία».
Ο πρωθυπουργός είπε πως «αυτό που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων, κομματοκρατίας και αδιαφάνειας που καταρρέει. Ο λαός θέλει να δει έργα και εμείς θα τα αλλάξουμε όλα. Είμαστε αντίθετοι στις ιερές αγελάδες των προνομίων που κοστίζουν πανάκριβα» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου