Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΔΑΚΕ ΑΧΑΙΑΣ:Γιατί μειοψήφησε ο αιρετός



ΔΑΚΕ Δ.Ε.       Τ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
                   ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Γιατί μειοψήφησε ο αιρετός που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ καταψηφίζοντας την εισήγηση της Διοίκησης σχετικά με τα κενά και πλεονάσματα

Συνάδελφοι,

Το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Αχαΐας συνεδρίασε για τα κενά και πλεονάσματα την Τετάρτη, 26-05-2013, και σήμερα 30-05-2013.
Σας ενημερώνουμε ότι ο αιρετός που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας, Δημήτριος Φωτόπουλος, καταψήφισε την εισήγηση της Διοίκησης για τα κενά και τα πλεονάσματα, επειδή:
  • Ο τρόπος υπολογισμού των κενών και πλεονασμάτων για μια ακόμη φορά δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς τα κενά και πλεονάσματα που θα προκύψουν από το Σεπτέμβριο, όπως έχει παρατηρηθεί εξάλλου και όλες τις προηγούμενες χρονιές.
  • Αυτή τη φορά όμως το παραμικρό λάθος ή παράλειψη ακόμα και για μία οργανική ή προσωρινή θέση μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο οικογενειακό και οικονομικό πρόβλημα σε έναν Εκπαιδευτικό με απρόβλεπτες συνέπειες. Θα έχει συνέπειες για τις μεταθέσεις, για τις αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., για τη μη σωστή και από την αρχή της χρονιάς στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το καθεστώς διαθεσιμότητας και απολύσεων με τις τραγικές του συνέπειες.
  • Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλεψη με στοιχεία από όλα τα σχολεία για συνταξιοδοτήσεις, πέραν των συναδέλφων που θα συνταξιοδοτηθούν αυτοδίκαια.
  • Δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί, ούτε οι διαθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ενώ είναι βέβαιο ότι θα γίνουν όπως και πέρσι.
  • Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς εγκύκλιοι για τη στελέχωση των βιβλιοθηκών.
  • Δεν έχουν γίνει αποσπάσεις σε Δ/νσεις, Περιφερειακές Δ/νσεις, Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ΟΕΕΚ, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΓΑΚ, Μητροπόλεις, γραφεία βουλευτών, κομμάτων, ΔΟΑΤΑΠ, κ.λ.π.

                      
                           Πάτρα, 30-05-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου