Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μόνο η Δαμανάκη και το τανκ λείπει για να συμπληρωθεί το θέατρο


Όσοι νομίζουν πως όλα αυτά τα χρόνια που στην κυβέρνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή και οι δύο μαζί όπως τώρα, κυβερνούν κιόλας είναι γελασμένοι. Από τη Μεταπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση είναι τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά στην εξουσία είναι η Αριστερά.
Αυτή κάνει παιχνίδι, αυτή διακρίνεται κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι καλό (ή κακό), κι αυτή ουσιαστικά διαμορφώνει και την πολιτική και κυρίως την κοινωνική ατζέντα. Θυμηθείτε μόνο ποιοι αντιδρούσαν πριν από χρόνια στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. Ή τι έγινε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο ή τι γίνεται τώρα με την ΕΡΤ.
Μια βόλτα από το κτίριο της οδού Μεσογείων θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα στην ουσία. Δε χρειάζονται παρά λίγα λεπτά να περιδιαβεί κανείς στο προαύλιο της ΕΡΤ, στον πρώτο όροφο που είναι το κυλικείο και στα γραφεία όπου γίνονται οι ζυμώσεις. Να δει τις αφίσες και τα πανό, τα συνθήματα που έχουν γραφτεί, τις συζητήσεις που γίνονται για να καταλάβει ποιος έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση.
Στην ΕΡΤ, λοιπόν, έχει στηθεί ένα… Πολυτεχνείο, με όλο το σεβασμό για την ιστορία. Τέταρτη ημέρα
κατάληψης και όποιος πάει στο Ραδιομέγαρο θα δει τα εξής:
1. Θα δει εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, όχι τους ακριβοπληρωμένους, αλλά τους άλλους, να κλαίνε. Που χάνουν τις δουλειές τους, που δεν έχουν πληρωθεί το μηνιάτικο και τρέχει το δάνειο και τα έξοδα. Που βλέπουν να χάνουν φίλους, συνήθειες, κόπους μιας ζωής. Υπάρχουν ξενυχτισμένες ομάδες περιφρούρησης της κατάληψης και άνθρωποι σαν όλους εμάς που παίρνουμε ένα μισθό κι αυτόν πετσοκομμένο, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και τα βλέπουν πιο μαύρα κι από το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ.
2. Θα ακούσει τσακωμούς μεταξύ εργαζόμενων, διότι και στην ΕΡΤ ποτέ δεν ήταν και δεν είναι όλοι ίδιοι. Θα ακούσει βρισιές για τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα μεγαλοστελέχη που έκαναν το κομμάτι τους την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και πνίγουν τον πόνο τους στη σαμπάνια σε κάποιο σπίτι των βορείων προαστίων.
3. Θα δει παντού συνθήματα ότι εκεί γίνεται Επανάσταση. Ότι τα μνημόνια δε θα περάσουν κι ότι ο λαός θα θριαμβεύσει. Ψωμί Παιδεία Ελευθερία θα διαβάσει κάπου ενώ θα εμφανιστούν από κάπου αφίσες με τον Μαρξ ή τον Τσε Γκεβάρα.
4. Θα δει παλαιούς και νέους αρχισυνδικαλιστές να «καίγονται» στον πυρετό του αγώνα. Και να είναι έτοιμοι να μπουν… μπροστά στη μάχη για τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, αυτής για την οποία έβαλαν και οι ίδιοι το χεράκι τους.
5. Θα δει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να περιφέρονται στους διαδρόμους και να κλείνουν το μάτι σε υποψήφια ψηφαλάκια.
6. Θα δει στελέχη του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ακόμη και αναρχοαυτόνομοι υψώνουν πανό και σημαίες και ετοιμάζονται για τη… μεγάλη μάχη με το δυνάστη. Κρεμασμένοι στα κάγκελα περιμένουν το ντου της Αστυνομίας. Αυτό ονειρεύονται, αυτό εύχονται, γι’ αυτό ζουν.
7. Θα ακούσει επαναστατικά συνθήματα και πύρινους λόγους από τα μεγάφωνα.
8. Θα δει τέλος αναψοκοκκινισμένους συνδικαλιστές και στελέχη της Άκρας Αριστεράς να αναλύουν στρατηγικές του αγώνα που πρέπει να γίνει. «Θα γίνει ο τάφος της κυβέρνησης Σαμαρά», λέει ο ένας. «Ευκαιρία για να τα διαλύσουμε όλα», λέει ο άλλος σ’ αυτό το ιδιότυπο νέο Πολυτεχνείο που έχει στηθεί στην οδό Μεσογείων 136. Εκεί που κάποτε έμπαινες μόνο με ειδική άδεια, τώρα έχει γίνει «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Δε θα δει τη Δαμανάκη και το τανκς για να ολοκληρωθεί το Πολυτεχνείο. Άλλωστε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση ότι είναι «συνταγματάρχες», επομένως συνάγουμε το συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί είναι οι επαναστάτες που περιμένουν να εμφανιστεί ο… Ντερτιλής και ο οδηγός του τανκς να οδηγήσει το όχημα προς την πύλη της ΕΡΤ.
Έφτιαξαν ωραίο σκηνικό στο Ραδιομέγαρο κι άντε τώρα να το μαζέψει η κυβέρνηση, έστω κι αν ο περισσότερος κόσμος θέλει να αλλάξει η ΕΡΤ. Όμως, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Αριστερά έχει το κοπιράιτ των αγώνων. Και ξέρει να οργανώσει «Πολυτεχνεία» και να πουλάει «επανάσταση». Μπροστά τους όλοι οι άλλοι είναι Αρσακιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου