Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τα εξοπλιστικά του ΚΥΣΕΑ ...

Εξοπλιστικά προγράμματα, που αφορούν την προμήθεια κρίσιμων ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων που βρίσκονται σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, συνολικού ύψους 90 εκατ. Ευρώ, ενέκρινε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μετά από εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Παναγιωτόπουλου.


Σήμερα έγιναν γνωστά με ακρίβεια ποια ακριβώς είναι αυτά τα προγράμματα και όπως μπορεί κάποιος να τα «μελετήσει» διαπιστώνει ότι είναι (περίπου) «μοιρασμένα» μεταξύ Γαλλικών και
Αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

Τα προγράμματα αυτά ήταν τα εξής:

* Το πρόγραμμα καλύψεως αναγκών «εν συνεχεία υποστηρίξεως» (FOS) για τα αεροπλάνα Mirage 2000-5 Mk.2, γαλλικής κατασκευής.

* Πρόγραμμα ανταλλακτικών και συναφών υπηρεσιών υποστηρίξεως των βλημάτων αέρος-αέρος μικρής εμβελείας Magic των μαχητικών Mirage 2000, γαλλικής κατασκευής.

* Πρόγραμμα υποστηρίξεως του οπλικού συστήματος κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους-αέρος Patriot PAC-3, Αμερικανικής κατασκευής.

* Προγράμματα και υποπρογράμματα υποστηρίξεως οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, που αφορούν στα ελικόπτερα που διαθέτει το ΓΕΣ, αμερικανικής κατασκευής (CH-47SD Chinook, AH-64A+ Apache, AH-64DHA Longbow Apache.

* Προγράμματα εργοστασιακής συντηρήσεως ελικοπτέρων της ΠΑ Super Puma, γαλλικής κατασκευής.

* Πρόγραμμα εν συνεχεία υποστηρίξεως συστημάτων ραντάρ της ΠΑ, αμερικανικής και γαλλικής προελεύσεως.

* Πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης μεταφορικών αεροσκαφών C-130H Hercules, αμερικανικής κατασκευής.

* Πρόγραμμα προμηθείας υλικών ραντάρ.

* Πρόγραμμα προμηθείας αναλωσίμων υλικών τορπιλλών του ΠΝ, αμερικανικής και γερμανικής κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου