Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

“Χρυσή” νίκη για την εθνική Νέων κόντρα στο πανίσχυρο Μεξικό Προβάδισμα πρόκρισης με εκπληκτικό γκολ του Κολοβού στο 89'


“Χρυσή” νίκη για την εθνική Νέων κόντρα στο πανίσχυρο Μεξικό
Εξαιρετικά στάθηκε κόντρα σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του φετινού Μουντιάλ Νέων, το Μεξικό, η εθνική μας ομάδα Νέων, παίρνοντας πολύτιμη νίκη με 2-1 και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αν και το Μεξικό ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 16ο λεπτό, όταν ο Μπουχαλάκης με ωραίο πλασέ εκμεταλλεύθηκε την παράλληλη σέντρα του Διαμαντάκου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Μεξικανοί πίεσαν περισσότερο μετά το γκολ που δέχθηκαν και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 40', με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εθνική μας θα μπορούσε να έχει πάρει και πάλι το προβάδισμα, όμως το σουτ του Μπάλλα έφυγε
μόλις άουτ, όμως η καλύτερη φάση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε στο 58', όταν ο γκολκίπερ του Μεξικού, Σάντσες, κατάφερε να σταματήσει δύο φορές τον Διαμαντάκο στο τετ-α-τετ.

Ακολούθησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως για τους Μεξικανούς, με σημαντικότερη την κεφαλιά του Κορόνα στο 74' προ κενής εστίας, η οποία όμως πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι κρίθηκε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου, όταν ο Κολοβός με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια “χόρεψε” την άμυνα του Μεξικού και με ωραίο σουτ πέτυχε το γκολ της νίκης, γράφοντας το τελικό 2-1.

Έχοντας υποτάξει την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα του ομίλου, που περιλαμβάνει ακόμα την Παραγουάη και το Μάλι, η εθνική μας κρατάει πλέον στα χέρια της την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται φέτος στη γειτονική Τουρκία.

Επόμενη δοκιμασία για την εθνική μας ομάδα η αναμέτρηση με το Μάλι την Τρίτη 25 Ιουνίου.
Δείτε τα γκολ του αγώνα (με περιγραφή Τούρκου δημοσιογράφου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου