Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

«Εγώ του πήγα τη βαλίτσα με τα 80.000.000»



Μίνι απολογίες δίνει καθημερινά -πλέον- ο Νίκος Ζήγρας στην υπό εξέλιξη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεταφορά των παράνομων χρημάτων από μίζες με βαλίτσες από τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί η μεζονέτα της Δεινοκράτους από την Blue Bell (για την οποία ανέφερε: «Η εταιρία είναι εγώ!») το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο τού τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας. Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου Χρήστου Κατσιάνη εάν είδε το περιεχόμενο της βαλίτσας, απάντησε: «Παρουσία μου την άνοιξε ο Τσοχατζόπουλος και είδε ότι είχε μέσα 80.000.000 δραχμές». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι με αυτά τα χρήματα ο τότε κραταιός υπουργός Αμυνας τού υπέδειξε να αγοράσει τη μεζονέτα στην Ιπποκράτους, προσθέτοντας ότι όλες οι αγορές ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν από την Blue Bell και από την Torcaso έγιναν «καθ' υπόδειξή του». Ο κατηγορούμενος παρενέβαινε συνεχώς στη διαδικασία. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε «καμία χρηματική συναλλαγή» με την Αρετή Τσοχατζοπούλου, ούτε «προσωπική επαφή» με τη Βίκυ Σταμάτη, παρά μόνο με τον πρώην υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «εικονική» τη μεταβίβαση της μεζονέτας στη Δεινοκράτους από τον Αστέριο
Οικονομίδη στην Αρετή Τσοχατζοπούλου. Το πλήθος των πληροφοριών που εισέφερε ο κατηγορούμενος στη διαδικασία έκαναν ακόμα και τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να κάνει λόγο «για απολογία σε δόσεις».

Πάντως, και ο Νίκος Ζήγρας δέχτηκε πυρά από τον συγκατηγορούμενό του δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντάτο, ο οποίος κατηγορείται ότι βεβαίωσε το 2009 το γνήσιο της υπογραφής του εμφανιζόμενου εκπροσώπου της P&A Investements, παρόλο που είχε αποβιώσει από το 2002. «Να πει την αλήθεια (σ.σ.: ο Ζήγρας) με παρησσία, λεβεντιά και ντομπροσύνη. Εφερε στο γραφείο μου όλα τα χαρτιά και αποσιώπησε το γεγονός του θανάτου» είπε ο κατηγορούμενος.

Ετοιμη να προχωρήσει σε αποκαλύψεις εμφανίστηκε και η επί 35 χρόνια λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Θέλοντας να απαντήσει σε όσα κατέθεσε για την εταιρία Blue Bell ο ειδικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Βλάχος, ζήτησε τον λόγο και επισήμανε ότι έπειτα από δική της απαίτηση «βγήκε» το 2005 από εκπρόσωπος της εταιρίας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις στην απολογία της. «Θα μιλήσω αναλυτικότητα για όλα. Από εμένα θα δείτε όλη τη σειρά» είπε.

Λίγο μετά στη διαδικασία παρενέβη ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στον Παναγιώτη Βλάχο, που χαρακτήρισε «παράνομη πληρωμή» τα 25.000.000 δολάρια που δόθηκαν από την ΑΝΤΕΥ (πωλήτρια TOR M1) στην Drumilan. Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ έκανε λόγιο για κανονική αμοιβή της εταιρίας Drumilan για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Βλάχος συνέχισε χθες την κατάθεσή του, δεχόμενος βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκου Καρατζά επέμεινε στις ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο εντολέας του θα μπορούσε να γνωρίζει την παράνομη προέλευση των χρημάτων που επενδύθηκαν στην εταιρία του. Ο δικηγόρος του Γιώργος Δημήτραινος επανέλαβε μάλιστα στο δικαστήριο όσα είχε πει ο εντολέας του στον ανακριτή, ότι δηλαδή για τη μεταβίβαση του 20 % των μετοχών της εταιρίας του συνεννοήθηκε με τον πρώην υπουργό. Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη.
Βάσω Παλαιού
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου