Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σοκ στην Τουρκία : 5 νεκροί, 5.000 τραυματίες


turkey riot kemalΣοκ διεθνώς προκαλεί ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία από την αλόγιστη χρήση βίας από την Αστυνομία κατά των διαδηλωτών. Η εφημερίδα Cumhuriyet και με τον τίτλο «Σαν να πρόκειται για κατάσταση μετά από πόλεμο»,παρουσιάζει την Έκθεση της Ιατρικής Ένωσης Τουρκίας η νοποία, όπως γράφει "προκάλεσε φόβο" , διότι προέκυψε πως εντός 16 ημερών, έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα - ένα ακόμη είναι κλινικά νεκρό - και τραυματίστηκαν 5.000 άτομα, εκ των οποίων τα 63 σοβαρά. Επίσης 12 άτομα έχασαν την όρασή τους από τα δακρυγόνα, ενώ σε 35 άτομα διαπιστώθηκαν κάταγμα κρανίου και τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύονται σε Μονάδες εντατικής θεραπείας!.
Ο "χάρτης" κατανομής των θυμάτων
 Η εφημερίδα παρουσιάζει και τον "χάρτη" κατανομής των θυμάτων :
-Στην Κωνσταντινοπολη, κατά τα επεισόδια, τραυματίστηκαν, βάση της έκθεσης, 1.845 άτομα, εκ
των οποίων τα 23 σοβαρά και ένα άτομο σκοτώθηκε. Επίσης ένα άτομο έχασε το μάτι του.
-Στην Άγκυρα, κατά τα επεισόδια, τραυματίστηκαν 1.297 άτομα, εκ τω οποίων τα 19 σοβαρά και 3 άτομα έχασαν το μάτι τους.Στο μεταξύ, από χθες πλέον, είναι κλινικά νεκρός ο Ετέμ Σαρισουλούκ και τώρα είναι εξαρτημένος από τα μηχανήματα.
-Στη Σμύρνη τραυματίστηκαν 800 άτομα από κάψουλες δακρυγόνων και ακόμα είναι σοβαρή η κατάσταση των δυο ατόμων.
- Στην Αντιόχεια τραυματίστηκαν 161 άτομα, εκ των οποίων, οι 3 σοβαρά και εκεί πέθανε και ο νεαρός Αμπντουλλάχ Τζομέρτ.
-Στα Άδανα τραυματίστηκαν 152 άτομα, εκ των οποίων, οι 6 είναι σοβαρά και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, που είχε πέσει από γέφυρα.
- Στο Εσκισεχίρ τραυματίστηκαν 300 άτομα και τα δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα. Είναι επίσης σοβαρά η κατάσταση της υγείας άλλων 3 ατόμων.
-Στα Μούγλα τραυματίστηκαν 17 άτομα και ορισμένα από αυτά έχουν τραύματα στο κεφάλι.
-Στο Μπαλικεσίρ τραυματίστηκαν 155 άτομα.
-Στην Αττάλεια τραυματίστηκαν 150 άτομα και ο ένας σοβαρά, ενώ ένα άλλο άτομο έχασε την όρασή του.
Τέλος στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Προύσα, στο Κοτζάελι και στη Ριζούντα τραυματίστηκαν συνολικά 20 άτομα και ένα εξ αυτών έχασε την όρασή του. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου