Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

326 προσλήψεις άμεσα στο Βρεφοκομείο Αθηνών

Με εντεκάμηνες συμβάσεις θα εργαστούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών βρεφονηπιοκόμοι, βοηθητικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι 326 προσλήψεις άμεσα στο Βρεφοκομείο Αθηνών
Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη βρίσκεται η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για 326 εποχικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με την πρόεδρο του φορέα, κ. Μαρία Ηλιοπούλου, το αίτημα έχει ήδη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βρίσκεται στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών για έγκριση.
Το Βρεφοκομείο στη συνέχεια θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ την προκήρυξή του ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δεκαήμερη προθεσμία για αιτήσεις.
Με εντεκάμηνες συμβάσεις θα εργαστούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών βρεφονηπιοκόμοι, βοηθητικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι
Η κ. Ηλιοπούλου επεσήμανε την επείγουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Βρεφοκομείο, το οποίο με δυσκολία πλέον μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του, ελλείψει προσωπικού
με τα κατάλληλα προσόντα και την απαραίτητη ειδίκευση για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ας σημειωθεί ότι ο φορέας θα μπορούσε να έχει ήδη στελεχωθεί με τους επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό, η οποία είχε εκδοθεί το 2009 (οι οριστικοί πίνακες διοριστέων καταρτίστηκαν το 2011).
Ωστόσο, η άρνηση του τότε υπουργού να αναλάβουν καθήκοντα οι διοριστέοι έχει «κοστίσει» στο Ιδρυμα, τόσο σε χρόνο για την εκπαίδευση των εποχικών εργαζομένων και στο ρίσκο να παραιτηθούν, προκειμένου να εργαστούν σε φορείς πλησιέστερους στον τόπο κατοικίας τους, όσο και σε χρήμα, καθώς, όπως υπογραμμίζεται, από οικονομικής πλευράς, δεν υπάρχουν διαφορές στα ποσά που θα δαπανούνταν κατά περίπτωση.
Αναφορικά με τις νέες θέσεις που θα καλυφθούν, κατανέμονται σε 18 ειδικότητες όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι ακόλουθες τέσσερις:
  • ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, 107 θέσεις,
  • ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, 75 θέσεις,
  • ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων, 60 θέσεις, και
  • ΥΕ Τραπεζοκόμων, 45 θέσεις.
Δεκαπέντε θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, τέσσερις στην ΔΕ Ελαιοχρωματιστών και τρεις θέσεις στην ειδικότητα ΔΕ Μαγείρων. Από δύο θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες ΠΕ Οικονομικού Λογιστικού, ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Θερμοϋδραυλικών, ΔΕ Ψυκτικών, ΔΕ Μηχανοξυλουργών και ΥΕ Εργατών Οικοδομικών Εργασιών. Επιπλέον, εγκρίθηκαν μία θέση Σοβατζή, μία Αλουμινά, μία Σιδερά, μία Τεχνικού Πλακών και μία Ηλεκτρολόγου, όλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο μεταξύ, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σχετικά με την έγκριση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», το οποίο αφορά προσωπικό σε Παιδικούς Σταθμούς, μετά από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην ΚΕΔΕ. Το θετικό στοιχείο της επικείμενης έγκρισης έγκειται στο γεγονός ότι το προσωπικό που θα επιλεγεί για την κάλυψη των θέσεων θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ετών.
Κατασκηνώσεις
Στην υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απεστάλη το αίτημα του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη 119 θέσεων εποχικού προσωπικού στις Παιδικές Εξοχές κατά τη θερινή περίοδο 2013. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου επεσήμανε στο «Εθνος Εργασία» την επείγουσα ανάγκη για έγκριση των θέσεων, καθώς η θερινή περίοδος βρίσκεται ήδη προ των πυλών και η ανάγκη για κάλυψη των θέσεων είναι επιτακτική. Δήλωσε δε την επιθυμία του φορέα να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παραλαβής αιτήσεις τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου.
Kατερίνας Κυρίτση
kkyritsi@pegasus.gr
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου