Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα πρώτα ανεπίσημα στατιστικά των πανελληνίων εξετάσεων 2013

Οι πρώτες ενδείξεις μέσα από συγκριτικούς πίνακες

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή τους βαθμούς των υποψηφίων και παράλληλα έκανε γνωστό πως την Τρίτη 25/6 θα δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία. Ήδη όμως υπάρχει μια πρώτη εικόνα των στατιστικών επιδόσεων των μαθητών. Η εικόνα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τη σελίδα όπου εμφανίζονται οι βαθμολογίες των μαθητών, πιθανόν από λάθος του προγραμματιστή, έχει μείνει ξεκλείδωτο το url με αποτέλεσμα να είναι προσβάσιμες οι βαθμολογίες όλων των υποψηφίων και σε άτομα που δεν διαθέτουν τους κωδικούς ή τα αρχικά των υποψηφίων : Στην ιστοσελίδα συζήτησης μαθητώνhttp://ischool.e-steki.gr, με τον πιο πάνω τρόπο που αναφέρουμε, μέλος του φόρουμ αποθήκευσε τις βαθμολογίες των μαθητών σε κάθε μάθημα και προχώρησε σε
στατιστική επεξεργασία. Παρουσιάζουμε λοιπόν με κάθε επιφύλαξη τα πρώτα ανεπίσημα στατιστικά που στηρίζονται όμως σε επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Τα στοιχεία αυτά τα έχουμε αντιπαραβάλει με τις βαθμολογικές επιδόσεις του 2012.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι φετινοί υποψήφιοι έχουν γράψει χειρότερα συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος. Ακόμα και στη θεωρητική κατεύθυνση οι επιδόσεις είναι χειρότερες στα δυο βασικά μαθήματα των Αρχαίων και της Ιστορίας καθώς και στη λογοτεχνία.
Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με τη μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής ίσως αντισταθμίσει τη μείωση των θέσεων του 1ου επιστημονικού πεδίου με το ενδεχόμενο να έχουμε πτώση παρά αύξηση που υποστήριζαν πολλοί.
Στη Θετική και την Τεχνολογική κατεύθυνση οι επιδόσεις είναι πολλοί χειρότερες από το 2012 οπότε ίσως δούμε πτώση σε σχολές ακόμα και με πολλά μόρια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 20 στα μαθηματικά κατεύθυνσης έγραψαν μόλις 10 υποψήφιοι της θετικής και 10 υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.





Προσοχή: Τα στοιχεία είναι ανεπίσημα και προέρχονται από το φόρουμ http://ischool.e-steki.gr αφού προχωρήσαμε σε επεξεργασία και κατηγοριοποίηση. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Τρίτη από το υπουργείο Παιδείας.
 www.teras.gr
 kathigitis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου