Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πειραματικά Λύκεια: Στις 20 Ιουνίου οι εξετάσεις


Το ερώτημα που απομένει είναι εάν το υπουργείο θα περάσει το τεστ δεξιοτήτων σε σχέση με τις επιχειρούμενες αλλαγές στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Κι αυτό διότι οι μαθητές θα κριθούν, αλλά σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν; Μήπως έρθουν και τον Σεπτέμβριο αντιμέτωποι με το ίδιο διδακτικό πρόγραμμα των προηγούμενων ετών; Κάτι που θα δείξει ότι η ταλαιπωρία των μαθητών για τις εξετάσεις και τα έξοδα των γονέων για την προετοιμασία τους δεν είχαν τελικά
κανένα ουσιαστικό νόημα. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που θα φανεί άμεσα, καθώς το υπουργείο οφείλει να ανακοινώσει και να προχωρήσει στην εφαρμογή εκείνων των αλλαγών που θα αναδείξουν τα συγκεκριμένα σχολεία σε πραγματικά Πρότυπα και Πειραματικά.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εξετάσεις, σε ανακοίνωση που μας έστειλε το Πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα αναφέρεται ότι η δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για την εισαγωγή των μαθητών στην Α' Τάξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι, με ευθύνη των γονέων τους, οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου στις 9.00 το πρωί, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 12.30 περίπου.
Πηγή: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου