Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πως η δύναμη 153 βουλευτών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει και στους 160

Σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, η οποία θα διαθέτει δύναμη τουλάχιστον 153 βουλευτών, όση δηλαδή και η κοινοβουλευτική παρουσία των δύο κομμάτων, οδηγούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η απόφαση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, να αποσύρει τους προσκείμενους σε αυτόν υπουργούς.

Με βάση την αριθμολογία και εν αναμονή του επικείμενου σαρωτικού ανασχηματισμού, η νέα κυβέρνηση θα στηριχθεί από τους 125 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 28 βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ωστόσο, σε αυτούς είναι πιθανό να προστεθούν:
● Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος, και Λευκάδας, Θεόδωρος Σολδάτος, που, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρίσκονται σε τροχιά επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία.
● Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, και ο… συνοδοιπόρος στο κόμμα του βουλευτής Δράμας, Χρήστος Αηδόνης, που έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι η πορεία της χώρας προς εκλογές θα ήταν καταστροφική.
Με την πιθανή προσθήκη των παραπάνω τεσσάρων προσώπων, οι βουλευτές, που θα στηρίζουν το
νέο κυβερνητικό σχηματισμό μπορούν να φτάσουν τους 157, ενώ ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τους 160, με την προσθήκη των ανεξάρτητων Γιώργου Κασαπίδη, Μάρκου Μπόλαρη και Θόδωρου Παραστατίδη, που μέλλει να αποκρυσταλλώσουν τις προθέσεις τους.

«Θα περιμένω τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, προκειμένου να αποφασίσω την περαιτέρω στάση μου. Ο χρόνος, που πέρασε, ήταν χρόνος αστοχίας», επεσήμανε, μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, ο ανεξάρτητος βουλευτής του Νομού Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης. Μάλιστα, την ώρα που το πολιτικό… θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο» εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, επικίνδυνο για τη χώρα το σενάριο μιας προσφυγής στις κάλπες, προκαλώντας αμηχανία στο ίδιο του το κόμμα. «Βάζουμε πιστόλι στον κρόταφο του τουρισμού, εάν πάμε τώρα σε εκλογές. Η προεκλογική περίοδος θα είναι καταστροφική. Εάν το πρότειναν τώρα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, δηλαδή την προσφυγή στις κάλπες, θα μας έπαιρναν με τις πέτρες όλα τα νησιά που ζουν από τον τουρισμό», είπε (enikos.gr).

Στενοί συνεργάτες του ανεξάρτητου βουλευτή Ευβοίας, Κώστα Μαρκόπουλου, όταν ερωτήθηκαν από τον Τύπο της Κυριακής για την από εδώ και πέρα στάση του εντός Κοινοβουλίου, ανέφεραν πως ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει το στίγμα, με τις τοποθετήσεις του στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. «Ο κ. Μαρκόπουλος έχει δείξει ποια είναι η ρότα. Αναμένει με θετική σκέψη τις πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά», σημείωναν. Πιο ξεκάθαρος ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδας, Θεόδωρος Σολδάτος. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στηρίζω την κυβέρνηση. Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα», τόνισε στον Τύπο της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Συμμαχία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως ανήκει στην υπεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, αντιπολίτευση. «Εάν ήταν στο χέρι μας να σταματούσε η καταστροφική πορεία προς τις εκλογές, θα το κάναμε. Εάν από αυτό το σημείο και μετά κανείς αρχίσει να ερμηνεύει μόνος του, εμείς δεν έχουμε ευθύνη», είπε (Βήμα fm). «Ερωτήθηκα πολλές φορές εάν θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά αυτό το ερώτημα είναι υποθετικό και δεν έδωσα απάντηση, διότι δεν ξέρουμε αν θα ζητηθεί. Και δεύτερον, διότι δεν ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί. Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή, από τότε που καταψηφίσαμε το χαράτσι, ότι περνάμε στην υπεύθυνη αντιπολίτευση. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να ξεχάσουμε τον όρο αντιπολίτευση και τα καθήκοντά μας, από τη μία, και τον όρο υπευθυνότητα, από την άλλη, που σε όλο αυτό το δεκαήμερο αποδείξαμε;», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, πήγε ένα βήμα πιο πέρα. «Δεν θα υποστηρίξουμε πολιτικές, που οδηγούν σε αδιέξοδα και οδηγούν τη χώρα σε ύφεση. Θα είμαστε αρωγοί σε πολιτικές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη», επεσήμανε.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
«Αναμένει με θετική σκέψη τις πρωτοβουλίες της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά», σημείωναν συνεργάτες του


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στηρίζω την κυβέρνηση. Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα»


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
«Εάν ήταν στο χέρι μας να σταματούσε η καταστροφική πορεία προς τις εκλογές, θα το κάναμε»


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ
«Θα είμαστε αρωγοί σε πολιτικές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη»


Εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Βάζουμε πιστόλι στον κρόταφο του τουρισμού, εάν πάμε τώρα σε εκλογές. Η προεκλογική περίοδος θα είναι καταστροφική

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου