Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πουλούσαν βρέφη για 15.000 ευρώ το ένα


Πουλούσαν βρέφη για 15.000 ευρώ το έναΚύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών που δρούσε σε Ελλάδα και Βουλγαρία εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα βουλγαρικής καταγωγής και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, «εγκέφαλοι» της οργάνωσης εκτιμάται πως είναι ένας 52χρονος και μία
51χρονη, οι οποίοι εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και προχωρούσαν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρευρίσκονταν στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.
Τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους, ενώ οι φυσικές μητέρες τους εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.
Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση στη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη. Η τελευταία έφερε μάλιστα μαζί της βρέφος δύο εβδομάδων, το οποίο σκόπευε να πουλήσει.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, καθώς και η 27χρονη αλλοδαπή μητέρα του υπό πώληση βρέφους.
Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το βρέφος μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της πόλης, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου