Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου 2013, αναφορικά με τις κοινωνικές δομές των Δήμων (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών μΕΑ).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι διατίθενται 150.000.000 ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας αυτών των δομών μετά από εσωτερική ανακατανομή κοινοτικών κονδυλίων που μένουν αναπορρόφητα σε άλλα προγράμματα.

Αυτό επιβάλλεται από τις αυξημένες ανάγκες (αυξημένη ζήτηση θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων) λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Επίσης συζητήθηκε η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας
μέσω των Δήμων το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε η επόμενη φάση της πεντάμηνης απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους, ιδίως από νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, να υλοποιηθεί εντός του 2013.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε, δηλώνοντας παράλληλα ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου