Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μεγάλη επένδυση στον Πρίνο από την Third Point

Μια ακόμη ευχάριστη είδηση στο μέτωπο των επενδύσεων και της εμπιστοσύνης που αρχίζουν να δείχνουν οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα έρχεται από τη Third Point η οποία δημιούργησε το Third Point Hellenic Recovery Fund και μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου/Καβάλας.

Η εταιρεία θα εισφέρει 60 εκατ. δολ. στην Energean, κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τεσσάρων γεωτρήσεων με στόχο το διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014 (κοίτασμα-δορυφόρος του Πρίνου, εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατ. βαρελιών) μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στη διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Κατάκολο, Πατραϊκός κόλπος).

Σε δηλώσεις του ο Ντάνιελ Λεμπ (Daniel S. Loeb), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Third Point, επισημαίνει ότι “το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στη χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, προσθέτει, μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story”.

Από την πλευρά του ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, τόνισε ότι η συμφωνία “όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και δυνατότητα, αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στο διεθνές ενεργειακό χώρο και σε εν δυνάμει συνεργασίες, διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρησιακού μας στόχου: την εξέλιξη δηλαδή της Energean Oil & Gas σε κορυφαία, ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης”.

Η Third Point είναι από τα ισχυρά αμερικανικά funds που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και πρόσφατα συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου