Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ξεκίνησαν τα γυμνάσια Pomor-2013


BARENTSLΕνδιαφέρουσα είναι η κοινή στρατιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ρώσων με τους Νορβηγούς στη Θάλασσα του Μπάρεντς η οποία θα διαρκέσει πέντε συνολικά ημέρες. Οι ασκήσεις έχουν την ονομασία Pomor 2013.
Οι δυο πλευρές μιλούν για συντονισμό των ενεργειών και την ανάπτυξη διαδικασιών και συντονισμού ώστε να είναι δυνατή η κοινή δράση στην περιοχή της Αρκτικής, μια από τις περιοχές που θα εστιαστεί το διεθνές ενδιαφέρον τις δεκαετίες που ακολουθούν.
Ανάμεσα στα σενάρια που εκπαιδεύονται οι δυνάμεις περιλαμβάνονται η αντιτρομοκρατία, η καταπολέμηση της πειρατείας, η ασφάλιση εμπορικού πλοίου από την απειλή κατάληψης από
πειρατές που προσεγγίζουν με ταχύπλοα, αλλά και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Οι πενθήμερες ρωσο-νορβηγικές ναυτικές ασκήσεις Pomor-2013 θα διεξαχθούν στη θάλασσα του Μπάρεντς και τη Νορβηγική θάλασσα.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα δοκιμαστούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς και κοινές ενέργειες εναντίον πειρατών και ακινητοποίησης ταχύπλοων σκαφών, που παραβιάζουν τα κρατικά ναυτικά σύνορα.
Επίσης οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού Νορβηγίας και Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις αεράμυνας, ασκήσεις για τον εντοπισμό υποβρυχίων και θα εκτελέσουν βολές με πραγματικά πυρά. Οι ασκήσεις Pomor διεξάγονται κάθε χρόνο και είναι οι μεγαλύτερες σε κλίμακα από τις διμερείς.
Μην ξεχνάμε ότι με το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα απελευθερωθεί προς εκμετάλευση μια από της μεγαλύτερες "αποθήκες" υδρογονανθράκων της υφηλίου. Επίσης το λιώσιμο τον πάγων θα ανοίξει νέες ναυτικές "λεωφόρους που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατον να διαβούν. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου