Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

O Άκης δείχνει Σημίτη

O Άκης δείχνει ΣημίτηΤην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ή τη διακοπή της δίκης, προκειμένου η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου να επανακαθορίσει τη στάση της αφού «παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του εντολέα τους», ζήτησαν σήμερα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με 18 ακόμη πρόσωπα κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.
Λίγο αργότερα παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε για πρώτη φορά ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθήσει το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ που προηγήθηκαν των τελικών υπογραφών για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο κ. Σμπώκος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι το ΚΥΣΕΑ το 1998 αποφάσισε να αναθέσει το
μεγάλο πρόγραμμα των γερμανικών υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία και σε συμπαραγωγή με ξένους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Σμπώκο,τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρότειναν με επιστολής τους στον αρμόδιο υπουργό Βιομηχανίας να συνεργαστούν με τη γερμανική εταιρεία HDW. Ακολουθεί το 1998 η ETΒA η οποία ενημερώνει τον υπουργό Άμυνας πως αν υπάρξει συνεργασία με τη HDW, θα είναι δυνατή και η εξασφάλιση μεγάλης δανειοδότησης από την γερμανική τράπεζα επενδύσεων. Τελικά το ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, αποφάσισε τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία HDW στο πρόγραμμα υλοποίησης των υποβρυχίων. «Αυτές οι αποφάσεις προηγήθηκαν της υπογραφής της σύμβασης», ισχυρίστηκε ο κ. Σμπώκος τείνοντας με την τοποθέτησή του αυτή (και) ...χείρα βοήθειας προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, άλλοτε πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ακόμη, ο Γ. Σμπώκος στην πρώτη τοποθέτησή του στο δικαστήριο πως από κανένα έγγραφο της δικογραφίας δεν προκύπτει δωροδοκία του, ούτε ακόμη και από την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου που αφορά στην ρώσικη εταιρεία Antey η οποία ήταν και η προμηθεύτρια των πυραύλων Tor M-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου