Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η Morgan Stanley προτρέπει τώρα για μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων!

121018114009-morgan-stanley-earnings-monster«Σε μια από τις κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος για φέτος» συγκαταλέγει τα ελληνικά ομόλογα η Morgan Stanley, παροτρύνοντας τους επενδυτές να αγοράσουν κρατικούς τίτλους Ελλάδας.
Αυτό ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του τμήματος κρατικών ομολόγων της MS, Paolo Batori, στο οικονομικό forum της τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξίζει να εστιάσει κανείς με ενδιαφέρον σε αυτή την ιδέα, ειδικότερα αν παρατηρήσει κανείς το ράλι που σημειώνουν από την προηγούμενη εβδομάδα τα ελληνικά ομόλογα.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας κάτω από το 10%, αντανακλώντας ακριβώς
αυτό το θετικό κλίμα γύρω από το ελληνικό χρέος. Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2012 η απόδοσή τους είχε αγγίξει το 30%.
Γιατί λοιπόν θα πρέπει κανείς να αγοράσει ελληνικούς τίτλους αυτή την περίοδο; Ένας από τους λόγους που παραθέτει ο κ. Batori, σύμφωνα με την WSJ, είναι η ανάπτυξη. «Θεωρούμε πως η οικονομία της Ελλάδας θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς το επόμενο έτος», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μοιάζει πλέον εξαιρετικά μικρή. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και η «σκληρή λιτότητα» αρχίζει να υποχωρεί, τόνισε.
Ο κ. Batori, ωστόσο, δεν αποκλείει έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης χρέους, όπως και το ΔΝΤ άλλωστε. Αυτό όμως δεν αλλάζει την άποψή του για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς όπως υποστηρίζει, ενδεχόμενο νέο κούρεμα του χρέους θα αφορά τον επίσημο τομέα και όχι τον ιδιωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου