Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τι ζήτησε η Gazprom από τον πρωθυπουργό

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ (Αlexey Miller) παρουσία του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ι. Εμίρη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας: "Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και
εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας".

Η Gazprom συμμετέχει, όπως είναι γνωστό, στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση ανέφεραν ότι η Gazprom θα προχωρήσει στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τη ΔΕΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα που έχει θέσει η ρωσική πλευρά για τους όρους του διαγωνισμού, αναφορικά με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο πακέτο των συζητήσεων με την κυβέρνηση τίθενται και οι όροι και οι τιμές προμήθειας φυσικού αερίου προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης η οποία λήγει το 2016.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom αναφέρεται σχετικά ότι "οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1996 και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία οι συνολικές παραδόσεις για το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ. κυβικά μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου