Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι "προσωπικές απόψεις" της Ρεπούση

Οι Έναν επιπλέον πονοκέφαλο δημιούργησε στον σύντροφο φώτη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, η οποία με επιστολή της προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να βοηθήσουν ώστε να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών. Η ίδια βέβαια διέψευσε μέσω Twitter ότι αποδέκτες της επιστολής ήταν μέλη επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε χθες το βράδυ ότι διατηρεί τις
επιφυλάξεις της για την «την ποινικοποίηση της μνήμης», οι οποίες, όμως, όπως σημείωσε «δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου».
Αναλυτικά η ανάρτηση της κας Ρεπούση έχει ως εξής:
«Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».
Η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να πάρει αποστάσεις, με συνεργάτες του κ. Κουβέλη να κάνουν λόγο για «προσωπικές απόψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου