Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Η Ευρώπη πρέπει να διευρύνει τις ενεργειακές της πηγές

Την ανάγκη η Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα με την Κύπρο να προχωρήσουν στη διεύρυνση των ενεργειακών τους πηγών και να μειώσουν, έτσι, την ενεργειακή τους εξάρτηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι αντίστοιχο «αγώνα δρόμου» κάνουν και όλες οι υπόλοιπες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο αναφέροντας ως παράδειγμα τα μεγάλα βήματα που έκαναν τελευταία ΗΠΑ και Ιαπωνία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από σχιστολιθικά κοιτάσματα και τους υδρίτες.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι η
Ελλάδα διαθέτει -πιθανότατα σημαντικούς- ενεργειακούς πόρους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης, τα υπάρχοντα αποθέματα να αναζητηθούν, να ανευρεθούν και να αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς μπορούν να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να διασυνδεθούν με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, τόνισε.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ενέργειας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την έννοια της «πλήρους διασύνδεσης», με την οποία θα αρθεί η ιδιότυπη «ενεργειακή απομόνωση» απομακρυσμένων περιοχών και θα δημιουργηθούν ευκαιρίες επενδύσεων στις περιοχές αυτές.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου