Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δήμοι: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις εποχικών μέσω ΑΣΕΠ

Πράσινο φως για την κάλυψη κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για 8.503 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ετήσιες συμβάσεις έργου, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Πακέτο 8.503 προσλήψεων συμβασιούχων έρχεται για τους δήμους ύστερα από σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για τις ανάγκες σε εποχικό προσωπικό και με σύμβαση έργου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, την Τρίτη.
Ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, το πακέτο των προσλήψεων αφορά αιτήματα εκ μέρους 176 Δήμων της χώρας για την κάλυψη αναγκών σε εποχικό προσωπικό και με
σύμβαση έργου.
Οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν από κάθε Δήμο χωριστά, με διαδικασίες που προβλέπει το ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, θα προσληφθούν 4.090 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων σε Δήμους και Περιφέρειες για το 2013, ενώ το δρόμο της έγκρισης πήραν και άλλες 4.413 προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες αποκλειστικά των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως οι τομείς καθαριότητας ή ύδρευσης.
Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 8 μηνών ή 11 μηνών εάν πρόκειται για προσωπικό σε ειδικές δομές, όπως, παιδικοί σταθμοί. Σύμφωνα και με τα όσα επιτάσσει το Μνημόνιο, ο αριθμός των θέσεων που προκηρύσσονται είναι κατά 387 θέσεις μικρότερος σε σχέση με το 2012. Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου