Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το Αντιρατσιστικό άνοιξε την προεκλογική περίοδο – Που στοχεύουν οι κινήσεις Σαμαρά

Ενημερώθηκαν πρόσφατα6-001Η κάθετη στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο και η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τις διαδηλώσεις δείχνει την στρατηγική που ακολουθείται προκειμένου να αυξηθεί η συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων. Κομματικά στελέχη εκτιμούν πως οι κινήσεις του Α. Σαμαρά δεν είναι καθόλου τυχαίες καθώς έχει αρχίσει και αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα αναμένεται η επιστροφή στελεχών στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, αλλά και η στροφή του Πρωθυπουργού προς τα δεξιά.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ενδοκυβερνητική
κρίση που υπήρξε τόνιζαν χαρακτηριστικά «Στόχος είναι η περιθωριοποίηση της ΧΑ και όχι η θυματοποίηση της. Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε πει για τυχόν βελτιώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία». Υπενθυμίζουν μάλιστα πως ο Α. Σαμαράς ήταν εκείνος ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ναζιστικό κόμμα» την Χρυσή Αυγή.
Εκτός όμως από το συνέδριο έρχονται και εκλογικές αναμετρήσεις. Σίγουρα σε ένα χρόνο από σήμερα θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και δεν αποκλείεται ταυτόχρονα να γίνουν και οι δημοτικές. Γεγονός το οποίο θα αναγκάσει τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να διαφοροποιηθούν πολιτικά.
Η ΝΔ με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να την κατατάσσουν πρώτο κόμμα θα προσπαθήσει να διευρύνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο στόχο την περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής αλλά και την συρρίκνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου