Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Γαϊδούρια; Ρεμάλια; Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς!

e-mail: dakedchal@gmail.com   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες,

   Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής, μετά τις δραματικές τελευταίες εξελίξεις για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και το Δημόσιο Σχολείο, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους συναδέλφους του νομού μας ξεκαθαρίζοντας παράλληλα και τη θέση και τις απόψεις της για όλα τα καυτά θέματα, έτσι όπως αυτά προέκυψαν μετά τις τελευταίες αποφάσεις και που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τον Έλληνα εκπαιδευτικό και την Εκπαίδευση.

   Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής, διερμηνεύοντας και τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων κατά παντός υπευθύνου, εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευσή της για όλες τις αλλαγές που ψηφίστηκαν ή είναι στο δρόμο για ψήφιση, με εισήγηση μάλιστα του Υπουργού Παιδείας, αλλά και για την προκλητικά ανάλγητη συμπεριφορά και στάση της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών.

1.    Καταγγέλλουμε την απίστευτη κοροϊδία των εκπαιδευτικών με την πραξικοπηματική ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής της αύξησης του ωραρίου, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της επίσημης ηγεσίας του Υπουργείου στη συνάντηση της 24ης Απριλίου με τη Ο.Λ.Μ.Ε.

2.    Ζητάμε την άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών που οδηγεί στην εσωτερική μετανάστευση των εκπαιδευτικών και είναι ένα ακόμη χτύπημα για τον δοκιμαζόμενο από πολλούς θεσμό  της ελληνικής οικογένειας.

3.    Καταγγέλλουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να επιστρατεύσει ‘’προληπτικά’’ τους καθηγητές πριν ακόμα αυτοί αποφασίσουν για απεργία στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Η απόφαση μάλιστα αυτή συνοδεύτηκε και από μια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των καθηγητών από ‘’ειδικούς’’ και μη ειδικούς μέσω των γνωστών πρακτικών. Απορούμε δε για τη διατήρηση αυτής της απόφασης για επιστράτευση τη στιγμή, μάλιστα, που η Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

4.    Αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει ο αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας που συνεχίζοντας τις προκλήσεις εναντίον των εκπαιδευτικών, εξέδωσε την υπ` αριθ. 66267/Δ2 εγκύκλιο από τον Γ.Γ. του Υπουργείου με «οδηγίες για τον έλεγχο της ομαλής και απρόσκοπτης άσκησης των επιταγμένων προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν, εξ αφορμής της κηρυχθείσας πολιτικής κινητοποίησης» που σκόπευε στο μάντρωμά τους στα σχολεία υπό την απειλή της απόλυσης. Μάλιστα παρά την ανάκλησή της, έδωσε την αφορμή σε ορισμένους «βασιλικότερους του βασιλέως» διευθυντές σχολείων να συνεχίζουν να κρατούν τους συναδέλφους μέχρι στις 14.00 μ.μ. χωρίς μάλιστα κανένα αντικείμενο εργασίας.

Κύριοι της τρικομματικής κυβέρνησης, ‘’Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!’’

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής, μέλος της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης της Δ.Α.Κ.Ε, πιστή στις αρχές του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, διαχωρίζει οριστικά και αμετάκλητα τη θέση της από τις μνημονιακές και ξενόφερτες πολιτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου και στέκεται, όπως πάντα υπεύθυνα, δίπλα στα προβλήματα των συναδέλφων αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

  Ως Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής καταγγέλλουμε την προσπάθεια κατασυκοφάντησης και "ακύρωσης" δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων των καθηγητών αλλά και του κλάδου μας συνολικά από βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Δεν επιτρέπουμε σε "αλεξιπτωτιστές" στο χώρο της Ν.Δ. βουλευτές, να προκαλούν δημόσια εκπαιδευτικούς της χώρας με χαρακτηρισμούς "γαϊδούρια" και "ρεμάλια", χαρακτηρισμούς τους οποίους επιστρέφουμε. Ούτε δεχόμαστε απειλές διαγραφής ηγετικών μελών της παράταξής μας από τη Ν.Δ. από άτομα που κατέχουν το βουλευτικό αξίωμα "κληρονομικά" και που νομίζουν ότι έτσι υπηρετούν τη μεγάλη παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


1.  Την άρση της απόφασης για την επιστράτευση των καθηγητών.

2.  Την απόσυρση του προς υπογραφή Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

3.  Την έναρξη διαλόγου για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης.

4.  Τον εξορθολογισμό των μετακινήσεων – αποσπάσεων - μεταθέσεων των εκπαιδευτικών ώστε να καταπέσει ο μύθος που θέλουν πολλοί να συντηρείται περί εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία.

5.  Τον τερματισμό της πολιτικής για έκδοση σημαντικών αποφάσεων με διαδικασία 48ώρου και Σαββατοκύριακου.

6.  Τη στήριξη με συγκεκριμένες πράξεις των εκπαιδευτικών λειτουργών της χώρας.

7.  Δέσμευση για καμία απόλυση εκπαιδευτικού και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

8.  Την άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς.

9.  Την αντικατάσταση του συγκεκριμένου τιμωρητικού Π.Δ. για την Αξιολόγηση με άλλο διαφορετικής μορφής αξιολόγησης.

10.Τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και την κατάργηση του ν.4152/13.

11.Την ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων, και την κατάργηση του ν.4024/2011.

12. Δέσμευση για καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου και 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη.

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής υποστήριξε πάντα με αίσθημα ευθύνης τα δίκαια αιτήματα και συμφέροντα των συναδέλφων. Έτσι και τώρα μέσα από ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο, συνεργασία και ήπιους τόνους που δεν προσβάλουν τον εκπαιδευτικό μας χώρο αλλά και δεν χαρίζουν τίποτα, η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής υπόσχεται πως θα συνεχίσει να μάχεται και να διεκδικεί ό,τι προωθεί και συμφέρει τον εκπαιδευτικό και πρώτιστα τη δημόσια εκπαίδευση.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ Δ.Ε. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου