Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Υποχωρούν οι Ισλαμιστές στη Συρία

SyriaArmySΣτη Συρία, η πόλη Κουσέιρ ελέγχεται κατά 80% από το συριακό στρατό και τη λιβανική Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, προσθέτοντας πως ο δρόμος που ενώνει τον ανατολικό Λίβανο με τη Χομς, στην κεντρική Συρία, έχει "διασφαλιστεί".
"Δεν μένει παρά να πάρουμε το 20% της Κουσέιρ, καθώς την Κυριακή πήραμε το 10% και το υπόλοιπο ήταν ήδη στα χέρια μας", είπε η πηγή αυτή.
Εξάλλου, "ο κύριος δρόμος ανάμεσα στην Μπααλμπέκ και τη Χομς έχει διασφαλιστεί", πρόσθεσε η πηγή. Πρόκειται για ένα ζωτικό άξονα μέσω του οποίου το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου προωθεί άνδρες και εξοπλισμό προς τη Συρία.
Ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν εδώ και μία εβδομάδα επίθεση εναντίον της πόλης αυτής στην επαρχία Χομς, στρατηγικής σημασίας τόσο για τους αντάρτες όσο και για το καθεστώς,
καθώς βρίσκεται πάνω στον κύριο άξονα προς τον Λίβανο και στο δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με την παράκτια περιοχή, βάση οπισθοφυλακής του καθεστώτος.
Είκοσι δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν το Σάββατο στο πλευρό του συριακού sτρατού, σε μάχες για την ανάκτηση της Κουσέιρ από τους αντάρτες, δήλωσε σήμερα Κυριακή η πηγή αυτή. Oι μαχητές της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούνται για εκκαθαρίσεις θυλάκων των ισλαμιστών ανταρτών που εγκλωβίζονται από την προέλαση του συριακού Στρατού
"Το Σάββατο σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι: εννέα σοροί επαναπατρίστηκαν την ίδια μέρα και οι υπόλοιπες την Κυριακή", σύμφωνα με την πηγή.
Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, το αεροδρόμιο έχει περικυκλωθεί απ’ όλες τις πλευρές, οι μάχες διεξάγονται στο εσωτερικό και οι αντάρτες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πλέον επαφές με εκείνους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Κουσέιρ.
Στο μεταξύ εξακολουθούν οι βολές πυραύλων Fateh-110 που έχουν κυριολεκτικά "ρημάξει" τους ισλαμιστές, καθώς κτυπούν κυρίως τις αποθήκες ανεφοδιασμού με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εφόδια. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου