Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δεν ψηφίζει το αντιρατσιστικό η ΝΔ

H σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, θα κρίνει την τύχη του αντιρατσιστικού νόμου με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, κυρίως σε ότι αφορά την τύχη του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Μπορεί στις προηγούμενες εμμονές του να έκανε πίσω, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να επιχειρήσει «ηρωϊκή έξοδο» θεωρώντας ότι θα είναι «casus belli» η απόσυρση του νομοσχεδίου.
Το καυτό θέμα παραπέμπεται στη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη με τους δύο πρώτους να έχουν εκφράσει σθεναρά την επιθυμία τους το νομοσχέδιο να ψηφιστεί, έστω κι αν από πολλούς υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για διατάξεις και διατυπώσεις που μπορεί να κρύβουν κινδύνους.
Σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, με την παρουσία του γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκου, του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Αν. Καραγκούνη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου και των Χρύσανθου Λαζαρίδη, Θανάση Μπούρα, Προκόπη Παυλόπουλου και Αναστάσιου Νεράτζη αποφασίστηκε να απορριφθεί από τη ΝΔ το νομοσχέδιο και
να εμμείνει το κόμμα στη θέση ότι υπάρχει ήδη νόμος που λύνει τα θέματα ρατσισμού.
Παράλληλα, κατηγορείται το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι έφτιαξε ένα νόμο που μετατρέπεται σε ιδιώνυμο, κάτι που δε μπορεί να περάσει σε τέτοιες εποχές. Και δε μπορεί να αντέξει και το Σύνταγμα κάτι τέτοιο αφού εκτιμάται από την πλευρά της ΝΔ ότι θα δαιμονοποιούνται οι πάντες και τα πάντα.
Επίσης, αναφέρουν ότι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ώστε να περιληφθούν και τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η προκλητική παρουσία της Χρυσής Αυγής και η δράση της. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος 927/79 και η διάταξη του ποινικού κώδικα που λειτουργεί επιβαρυντικά όταν το αδίκημα έχει ρατσιστικές διαστάσεις, είναι υπεραρκετά, εκτιμά και το Μαξίμου.
«Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική  πλειοψηφία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία καταλήγει: «Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές».
Αυτή και μόνο η διατύπωση από την Ιπποκράτους αλλά και οι διαρροές της ΔΗΜΑΡ με σαφείς αιχμές κατά του Μαξίμου, δίνουν έναν τόνο πολύ δραματικό στη σύσκεψη της Δευτέρας. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι εκτεθειμένοι αν το νομοσχέδιο δεν περάσει ενώ σε ακόμη χειρότερη κατάσταση θα βρεθεί ο κ. Ρουπακιώτης που το πήρε πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου