Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ποια είναι η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο;

BANKlargeΤο μικροσκοπικό κρατίδιο του Κατάρ στον Κόλπο, έχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, τα οποία κάθε χρόνο, φέρνουν δισεκατομμύρια δολάρια στα κρατικά ταμεία. Λόγω του ενεργειακού του πλούτου, είναι το πλουσιότερο έθνος του κόσμου, σε επίπεδο κατά κεφαλήν, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Και ενώ άλλες χώρες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση, το Κατάρ εμφάνισε τα τελευταία πέντε χρόνια μέση ετήσια ανάπτυξη 13%.
Καθώς η κυβέρνηση του Κατάρ απλώνει τα επενδυτικά πλοκάμια της σε όλο τον κόσμο, ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της χώρας, η Qatar National Bank, είναι στο πλευρό της. Υπό τον Ali Shareef Al Emadi, που παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από το
2005, η QNB έχει γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Μέσης Ανατολής και μία από τις πλέον κερδοφόρες.
Ως αποτέλεσμα, η Qatar National Bank κερδίζει τον τίτλο της ισχυρότερης τράπεζας στον κόσμο, κατά τη φετινή ετήσια κατάταξη του περιοδικού Bloomberg Markets.
Η Oversea-Chinese Banking Corp. της Σιγκαπούρης έπεσε από την πρώτη θέση της λίστας, όπου βρισκόταν πέρυσι, στη δεύτερη.
Σε πτώση βρέθηκαν επίσης οι καναδικές τράπεζες, καθώς ο κλάδος τους επλήγη από υποβαθμίσεις και την επιβράδυνση της οικονομίας. Εξαίρεση αποτελεί η Bank of Nova Scotia (BNS) ή Scotiabank, που αναρριχήθηκε στο Νο 7 από το Νο 18.
Στην Ευρώπη, οι τρεις από τις top 5 τράπεζες είναι σουηδικές, ενώ στη Ν. Αμερική, οι 4 ισχυρότερες είναι βραζιλιάνικες.
Η Citigroup κερδίζει τον τίτλο της ισχυρότερης αμερικανικής τράπεζας, αφού στο Νο 9 της διεθνούς κατάταξης, κατάφερε να ξεπεράσει την JP Morgan Chase & Co. (που βρίσκεται στο No. 15).
“Νέα είσοδο” στη λίστα αποτελεί η Malayan Banking, με έδρα την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, που βρέθηκε στην 13η θέση. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου